Misja Pasjkin om starten för Hammarby Bandy – och processen framåt

Hammarby Bandy har spelat sju matcher av säsongen och dom senaste matcherna har gett uppskattning från Hammarbypubliken i att vara både underhållande och vägvinnande. Huvudtränare Misja Pasjkin berättar här mer om sina idéer och föreningens arbetssätt.

–Jag har tittat på väldigt många bandymatcher som är ”unbelievingly boring”, så tråkiga att man somnar. Mitt största mål med Hammarby Bandy är att vi ska underhålla, och kunna njuta av vårt eget spel. Hammarby är passion, vilja och hunger, säger Misja Pasjkin.

–För att spela så jobbar vi med följande bitar på våra träningar: presspelet ska var högt och aggressivt,
eller lågt och aggressivt där vi kan flytta hela blocket som en enhet. Sen ska spel och passningstempo vara speedigt, omställningarna ska vara snabba. Alla har en tydlig roll i laget och vare sig man är framträdande eller mer undanskymd ska alla känna sig betydelsefulla och att dom har en del av den framgång klubben ska nå.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?  

–I min ledarstil behandlas alla spelare lika och med en respekt, icke beroende på deras verkliga betydelse för laget. Jag vill göra detta med en mänsklig värme och med en personlighet som spelarna uppskattar. Det är lika viktigt att kunna lyssna på spelarna som att spelarna lyssnar på dig som ledare.
Även om konversationen är om en jobbig sak så vill jag att man alltid går ur den och känner sig bättre, säger Misja Pasjkin.

Finns det något speciellt sätt som du motiverar dina spelare?

–Viktigt är att få spelare att känna inspiration under resans och säsongens gång, det är det som är den verkliga tillfredsställelsen, inte det som hamnar i deras lönekuvert. Det är på det sättet man får ett lag att åka mer skridskor än motståndarna.

–Det som gäller är ”Laget framför allt!” Varje gång spelarna går igenom dörren till sitt omklädningsrum står det så ”Kör vi Så Kör Vi”. Det betyder beslutsamhet, oberoende av resultat – Att hjälpa alla – Låta andra hjälpa dig – Alla använder 100% av sina kvalitéer för att hjälpa laget. Alla tar ansvar, det skapar HARMONI i klubben och det kommer göra att vi vinner fler matcher över en säsong. Det är jag övertygad om. Vi har mycket jobb att göra tillsammans, men det är vi alla medvetna om.

Hur ser du på fredagsmatchen mot IFK Vänersborg?

–Matchen imorgon är en ny liten examen för oss som vi måste vara bra förberedda på. Ser man till dom två senaste matcherna från Vänersborg kan man se att dom är på gång.

Vi ses på Zinken för fredagsbandy – köp din biljett här!