Misja Pasjkin: 12:e spelaren grandios

Huvudtränare Misja Pasjkin tackar för stödet i gårdagens blytunga bortaseger mot Vetlanda BK:

Ännu kan vi njuta någon kort tid till över vår uddamålsvinst med 4-3 i Vetlanda, innan vi tar oss an uppåtgående IFK Rättvik hemma på Zinken, onsdag kväll. Vilket stöd vi fick av våra tillresta supportrar på lördagseftermiddagen! Tack, tack, tack! Nästan som taket höll på att lyfta när dom drog igång. Och det var vi som spelade borta. Våra supportrar vann sin match mot VBK s hemma-fans, och det mycket klart! Att vi vann vår match på plan har dom mycket stor del i. Så här några timmar efter denna meriterade uddamålsvinst, kan jag inte påminna mig när vi hade ett sådant stöd senast. Och då har jag totalt 6-Bajenår att jämföra med.

När laget efter matchen på isen var framme hos den ”12:e spelaren” och jublade och tackade dessa uppbackare, var det lagets näst yngste spelare Isac Karlsson – en av alla våra hjältar denna sena eftermiddag-som drog igång ramsan  ”Det är vi som är Hammarby”. Stort, moget. Kändes nog extra skönt för vår viktiga striker Isac Karlsson, att få bli tvåmålsskytt på den bana där det en gång började. Det är även betydelsefullt att vi åter har vår andre striker David Jansson igång!

Våra tre uddamålsförluster denna säsong, Vänersborg, 3-2, Sirius 3-4, (annandagen dessutom), Frillesås 4-3 svider extra mycket. Nu är vi snart ifatt med uddamålsvinster, detta var vår andra, den förra var mot Frillesås hemma 2-1. På ett nytt år skall man ha drömmar. När vi vinner alla jämna matcher är vi ett VINNARLAG!

På onsdag är det matchdags igen. Då kan vi bara önska, drömma om motsvarande stöd som i Vetlanda. Då också med den klassiska ”sista kvarten”-ramsen. Förlåt, om jag inte snappade att den var med även på Hydro Arena.

Väl mött på Zinken på onsdag. Sist hade vi en fantastisk publiksiffra, cirka 1500 åskådare i ett snöigt och kallt Stockholm! Vilken annan idrott hade lyckats med detta under motsvarande förhållanden? Ingen! Jag sticker fram hakan och siar om att vi kan inte, får inte, förlora under onsdagens fest om 12:e spelaren ställer upp igen.”

/MP

Foto: Romus Ramström