Milerud inför vintern – ”Jag är inne i bästa bandyåldern”

Kasper Milerud är ännu inte fyllda 26 år men är en rutinerad bandyspelare. Vi tog ett snack med Hammarbyprodukten som nu är inne i sin "bandy-prime".

Vi börjar med fjolåret. Vad gick fel? 

–Vi spelade inte som ett lag under stora delar av förra året. Det kommer bli nyckeln i år. Det var lite som Sverige i hockey-VM nu, där sa Tre Kronor-spelarna själva att dom var tvungna att vara bra som lag för att gå långt, men de fick inte ihop det.

Hur ser du på säsongen som kommer?

–Det känns spännande, en rolig utmaning. Vi måste hitta en bra kombination mellan ledarstab och spelare. Sen blir det jätteviktigt att vi i laget har en bra kultur, där vi pushar varandra framåt. Vi behöver unna varandra framgång, att man vill att lagkamraten bredvid lyckas. Det hade vi inte så mycket av förra året, tycker jag. Det är något som tar tid att jobba fram.

På sina håll så undrar folk över Hammarby Bandys offensiv, hur ser du på den?

–Vi kommer inte ha samma tyngd och kraft, så är det ju. Men vi kommer inte heller vara så lättlästa. Tittar man på de lagen vi ska tampas mot så har vi rätt lika trupper, och det är spännande.

Vilka lag menar du att vi tampas mot?

–Lagen utanför tippade topp fyra. Det känns som de flesta lagen efter där är lag med överlag bra och jämna trupper.

–Det handlar mycket om att ta för sig nu. Jag gjorde en av mina poängbästa säsonger nu senast (21 mål och fyra assist på 25 matcher) och jag hoppas att göra ännu mer poäng i vinter. Jag vill alltid bli bättre. Jag börjar komma in min bästa bandyålder, mellan 25-35 år är bandyprime och jag blir 26 i år.

–Jag tror på många spelare i vårat lag. Jag hoppas verkligen att David Jansson och jag blir radarpar, att han gör många mål och att vi hittar ett bra spel med varandra. Vi har hittat varandra bra på hockeyrinken nu under försäsongen. Men det finns många fler spännande spelare, både nya spelare och de som varit här. Det är en spännande trupp och det tycker jag att många man snackar med också tycker, säger Milerud.

Tycker du man känner förändring inom föreningen, att vi prioriterar annorlunda?

–I mina år i a-laget har det ofta varit förändringar men det har också ändå blivit samma resultat. Nu tycker jag att föreningen försöker tänka längre än bara ”nästa säsong”. Vi vill fortfarande vara bäst, vi vill vinna alla matcher, men samtidigt lyfter vi blicken också.

Har du några sista ord du vill säga till supportrarna?

–I år mer än någonsin kommer det bli viktigt att ha fansen i ryggen. Publiken kommer ge oss den extra kraft vi behöver. Oavsett om det är 2000 eller 7000 på plats så lyfts man fram. Vi saknade det i fjol. Vi ses på Zinken i vinter, säger Kasper Milerud som med det egentligen bara säger en sak:

KÖP SÄSONGSKORT!