Milerud inför ÖSK borta: ”Det är upp till oss ikväll”

I eftermiddag reser laget till Örebro för att spela en viktig match i Behrn Arena, "Kappe" berättar att det finns en stor revanschlust sedan lagen möttes på Zinken tidigare under säsongen.

Hur känns det inför matchen?

Jag tycker det känns bra. Det är upp till oss ikväll, vi är ett bättre bandylag om vi kommer upp till hundra procent. Vi har pratat ihop oss bra och har en bra plan på hur vi ska ta oss an Örebro. Det gäller att gå ut och sätta den planen för att ta två poäng, helt enkelt.

Det är nästan en vecka sedan ni spelade match sist, hur påverkar det er och vad krävs för att göra en bra insats i kväll?

Det är både bra och dåligt att vi inte spelat match på en vecka, förhoppningsvis ska det väl gynna oss på så vis att vi kommer orka 90 minuter utan problem. Men sen kanske vi är lite tröga i starten, men jag tror och hoppas att vi kommer ut taggade redan från start, Örebro har vi ju mött tidigare, dom står lågt, det är riktigt svårt om man hamnar i underläge. Det blir viktigt att komma ut hårt från början och få hål på dom för att sedan kunna styra matchen därifrån. 

Förra matchen mot Örebro (slutresultat 4-4) är ett tydligt exempel på hur det kan bli om man inte får hål på dem, det är ett hårt kämpande lag som försvarar sitt eget mål till varje pris, så det är inte lätt. Alla lag i elitserien har spelare som kan göra det lite på egen hand om man chansar lite för mycket, vilket vi gjorde i den matchen så det är klart att vi har en jättestor revanschlust nu. Sen är det ju en superviktig match för att drömmen om slutspel fortfarande ska leva, så nu ska vi se till att vara det starkaste laget, avslutar Kasper.

ÖSK-HIF har avslag klockan 19, tisdag kväll.

/Gustav Wall