Melker Broberg inför säsongens första match på Zinkensdamm: ”Jag kan knappt bärga mig”

I kväll är det äntligen match på Zinkensdamm igen! Vi tog ett snack Broberg inför matchen mot IFK Motala för att stämma av hur han trivs i sin nya tillvaro och hur taggad han är inför stundande premiär på sin nya hemmaplan:

Hur har du blivit omhändertagen i Hammarby? Trivs du bra med nya lag?

Mycket bra! Vi är ett jäkligt skönt gäng, både på och av isen vill vi framåt och alla vill lagets bästa, känns som en bra mix av bra killar.

När du skrev på i våras sa du att du trodde att det skulle bli väldigt utvecklande att spela hos oss, hur har det känts på den fronten?

Jag har fått bra med speltid, matchspel är ju bästa träningen så det är klart jag utvecklas hela tiden, när jag får speltid i den högsta serien, det känns sjukt bra och jag fortsätter att jobba hårt så får man hoppas på att få lika mycket speltid framöver.

–Dom bästa ska spela och nu är vi ju rätt många i truppen, konkurrens är ju även det bra för utvecklingen så det är bara att göra sitt bästa, så får man se vart det leder, men självklart strävar man ju efter att lira så mycket som man kan och får i varje match.

ZINKENPREMIÄR HAMMARBY IF – IFK MOTALA 25/11

1269 st sålda plåtar
0 6500

Hur har Mörkdals skada påverkat er? Och hur ser du på dom nya spelarna som kom in i laget för ett par veckor sedan?

Riktigt tråkigt att Mörkdal skadade sig, såklart. Jag satt bredvid honom i omklädningsrummet så vi kom varandra rätt nära, en väldigt omtyckt lagkamrat och en grymt duktig målvakt. Hoppas han repar sig fort och är tillbaka så snabbt som möjligt.

–Det känns skönt att vi har fått in Birgersson, han har gjort det väldigt bra så här långt, en riktigt duktig målvakt det också. Isac Karlsson är även han en otroligt duktig bandyspelare, han är riktigt bra på det han gör. Och göra mål kan han också! Det är två bra killar som kommer betyda mycket för oss i vinter, säger Melker.

Du ska göra din första match i grönvit tröja på Zinkensdamm snart, hur taggad är du?

–Jag kan knappt bärga mig, det har varit en jäkla fin stämning när vi spelat i Gubbängen och trycket på Zinkensdamm är ju ännu bättre så det ska bli väldigt kul att uppleva.

Vad kan publiken förvänta sig i kvällens match?

Att vi ska bjuda på rolig bandy, det lär bli ett grymt bra tryck på er i publiken och vi ska vara ett lag som ger allt för att vinna.

Man kan väl konstatera att du tycker det är rätt kul att spela i Bajen, va?

–Absolut, det är skitkul, avslutar Melker.

I kväll är det premiär på Zinken! Hammarby ställs mot Motala, matchen har avslag klockan 19.00. Köp biljetter här!

/Gustav Wall