Melker Broberg inför morgondagens fajt mot Villa: ”Man är jäkligt laddad på att lira igen”

Hammarby har inlett Svenska cupen-spelet med matcher i Katrineholm och Vänersborg, men nu när Villa Lidköping kommer på besök får vi äntligen spela på hemmaplan. Villa Lidköping leder den södra gruppen, medan Hammarby har tagit två segrar liksom åkt på två förluster. Inför matchen tog vi ett snack med Melker Broberg, som är fostrad i just Villa Lidköping, och så här sa han då:

Hur är läget i laget inför morgondagen och hur är det att vara tillbaka i Gubbängen och träna igen?

– Jag tycker att det är en riktigt bra energi i laget nu, det känns som att alla är lite mer taggade på att träna nu när det är på en riktig bandyplan. Och äntligen har vi fått gå på stor is och det känns redan som att vi tagit stora steg i rätt riktning. Nu får vi träna bandy på riktigt, det känns som något helt annat än att vara på rink, som vi ju varit sedan i augusti. Nu har vi kunnat börja utveckla vårat spel på planen ordentligt, vilket såklart känns väldigt bra, säger Melker.

Snart dags för match igen, vad är dina känslor inför den?

Först och främst så är man jäkligt taggad på att lira igen, laget är jäkligt revanschsugna från senaste matchen i Vänersborg. Det var en svag insats och enda sedan dess så har man velat spela igen så snabbt som möjligt, just för att visa att vi faktiskt är bättre än vad som hände där. Morgondagens match tror jag kommer bli fartfylld, mot ett bra Villa som spelar på alla gubbar, vi kommer sättas på prov rejält och det gäller att vi är där och lägger ner arbetet som krävs.

Hur ser du på lagets, och din egen, prestation i cupen så här långt?

Dom fyra matcherna vi spelat tycker jag är svårt att säga något om, men självklart finns det saker att förbättra i samtliga matcher, men att bara ha tränat på rink och sedan gå ut på en fullstor plan för att spela tävlingsmatcher är faktiskt riktigt svårt. Så sett till det får vi vara nöjda med delar av det vi gjort så här långt. I dom delar där vi känt att vi har förbättringspotential har varit svårt att träna på, men till matchen i morgon så har vi ju ett antal pass i oss på stor plan.

– Jag har provat att spela ytterhalv i två av fyra matcher nu, och det är inget jag har gjort tidigare, så det är en väldigt stor skillnad med helt nya uppgifter på planen, men jag får bra stöd och riktlinjer så det känns som att det går framåt, avslutar Melker Broberg.

Hammarby Bandy – Villa/Lidköping, i morgon onsdag 4/10 klockan 19.30 i Gubbängens skridsko- och bandyhall.

Säsongskortsutdelning: Du som redan köpt ditt säsongskort kan hämta upp det i huvudentrén. Där kommer du även kunna plocka ut övrig merch du köpt vid säsongskortsinhandladet.
Mat och dryck: Kommer att finnas på plats.
Kiosker: Det kommer finnas en kiosk öppen från det att vi öppnar entréerna. Nytt för i år är att kioskerna i Gubbängen och på Zinkensdamm kommer hållas öppna i damlagets regi.

Du som köper säsongskort kommer ha fri entré – säsongskort köper du här.

Vill du bara köpa biljetter till den här matchen? Då gör du det här. 

Vill du kolla på matchen hemifrån? Då gör du det här.