Melker Broberg är klar för Bajen

Den talangfulle mittfältaren (född 2003) ansluter från Villa Lidköping, Broberg väljer att starta sin seniorkarriär i Bajen och har kritat på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023/24.

Förra säsongen blandade han spel med Villa/Lidköpings a-lag och P19-lag i Juniorelitserien, men han hann även med att spela några matcher med Lidköpings AIK i Bandyallsvenskan, där stod han för 11 mål och 2 assist på 11 spelade matcher. Han avgjorde P19-finalen mot Edsbyn på Studenternas i mars och första helgen i april var han med och vann VM-guld med P19 i Katrineholm, och där utsågs han till turneringens mittfältare. Nu går Melker sista året på bandygymnasiet i Lidköping och i höst går flyttlasset till Stockholm för spel med Hammarby Bandy.

Välkommen till Hammarby, Melker! Hur känns det? 

Tusen tack, det ska bli riktigt kul och jag ska se till att göra allt för att ta en plats i laget.

– Det känns riktigt kul och spännande att bli en del av Hammarby, alltid tyckt att det känns som att det finns en bra känsla i klubben, trots att man varit bortalag. Sen är det ju väldigt mäktigt att spela på Zinken, det känns som att klubben gör en bra satsning och jag tror det kommer bli väldigt bra för min utveckling att få spela här, säger Melker.

Vilka är dina styrkor som bandyspelare? 

Jag kämpar jäkligt hårt och åker mycket skridskor, både offensivt och defensivt. Så hårt jobb i kombination med bra skridskoåkning skulle jag säga är mina främsta styrkor. 

Du ska nu starta din seniorkarriär och det ska du göra i Bajen, kan du berätta om valet? 

– Bajen har alltid känts som en häftig förening, och jag tycker att laget för kommande säsong känns riktigt bra, när jag fick höra om satsningen som skulle ske kändes det hur bra som helst och det är svårt att inte vilja åka med på det här tåget. 

Du ska få byta ut hallen i Lidköping mot Zinkensdamms IP som kommer bli din hemmaplan kommande säsong, hur känns det? 

Zinken är lätt det mäktigaste stället att spela på! Så det ska bli otroligt kul att få ha det som sin hemmaplan kommande säsonger. Sen är det alltid skillnad att spela utomhus, men det är ju samma för dem man möter. Jag har tränat väldigt mycket utomhus också med tanke på att vi har en bana ute i Lidköping också, så jag tror inte det ska bli några svårigheter med att byta hemmaplan, säger Melker.

Har du bra koll på laget du kommer till? 

– Det är inga jag spelat med innan, men det känns som att jag kommer till ett ungt lag, där det även finns äldre och riktigt duktiga spelare som kommer styra upp det, dem har koll på vad som krävs känns det som. Har fått uppfattningen om att jag kommer till ett skönt och roligt lag där alla verkligen vill vara del av den här satsningen och vill göra allt för att komma högt upp i serien. 

Vad vill du bidra med nu när du ska göra din första säsong som senior? Vad kan supportrarna vänta sig från dig? 

Jag ska träna hårt och satsa allt jag kan för att utvecklas och kunna bidra med det jag kan till laget. Jag vill vara med och bidra och göra positiva saker för mina lagkamrater.

Vad tror du om lagets chanser? 

Det känns som att jag kommer till ett riktigt taggat gäng, så jag tror vi har riktigt bra chanser att ta oss långt, det känns som att alla vill göra allt som går. Det känns som att det kan bli en riktigt rolig kommande säsong, avslutar Melker, som kommer ha nummer 8 på ryggen. 

Kommentar från Sportkontoret:

– Fantastiskt roligt att Melker valde att starta sin seniorkarriär i Hammarby! Trots sin ringa ålder har han ändå hunnit med en del, han avgjorde tex P19 finalen i sudden mot Edsbyn nu i mars, var med och vann VM för någon vecka sedan i Katrineholm med P19 landslaget där han även blev turneringens mittfältare och vann guld. 

–Givetvis bra skolad då han tillhört Villa där han även tränat och spelat med deras A-lag. Vi är övertygade om att han kommer tillföra mycket till laget och fortsätta utveckla sitt eget spel till att bli en toppspelare på sikt, säger sportsligt ansvarige Viktor Karlsson.

/Gustav Wall