Matteo Tuveson och Simon Westin förlänger med Bajen!

De två Hammarbyfostrade målvakterna Tuveson och Westin förlänger med Hammarby Bandy, och har bägge skrivit på 1+1 års-kontrakt.

Hur var första säsongen på seniornivå? 

Matteo: Det har varit skitkul, jag har utvecklats väldigt mycket! 

Simon: Håller med Matteo, Sjukt kul och lärorikt, det blir som att varenda träning blir som en utmaning, ju längre säsongen gick desto mer plats kändes det som att jag tog, både på planen men även i snacket i omklädningsrummet. Jag fick en match i Svenska cupen och det tyckte jag var riktigt kul! 

Hur tänker ni kring er speltid i elitserien? 

Matteo: Hoppas verkligen att jag kommer få stå någon match nästa säsong, och jag har även en lösning med Helenelunds IK Bandy så jag hoppas få lite speltid även där. Det var tråkigt att deras verksamhet pausades i och med pandemin förra säsongen, det gjorde att jag inte fick matchas så mycket jag hoppats på. Jag har som mål att försöka stå minst en elitseriematch nästa säsongvore skönt att vara förberedd och kunna bevisa för tränarna att man klarar av det. 

Simon: Jag har förståelse att det inte blev så mycket speltid för mig förra säsongen, det gick ganska tufft sportsligt förra året och det var ett tätt matchande, varje match blev väldigt viktig och Filip har varit duktig. Nästa säsong har jag som mål att stå minst en elitseriematch, och ska se till att vara redo och kunna leverera om jag får den chansen. 

Hur ser ni på eran framtid i Hammarby Bandy? 

Matteo: Jag vill självklart stanna i Bajen, vill försöka ta förstaspaden någon gång och stanna och utvecklas så länge det bara går. 

Simon: Jag tycker det är jättekul att vara del av Hammarby Bandy och det är även det jag vill i framtiden. Jag har också som mål att ta förstaspaden någon gång, men jag vet att jag kommer behöva ha tålamod. 

Hur känns det att representera Bajen? 

Matteo: Det är jättekul, något jag drömt om sedan jag var liten, har hängt massvis på Zinken även som barn och det känns häftigt att få vara del av a-laget. 

Simon: Det är väldigt häftigt. Bajen är klubben jag alltid gillat och hejat påså det är väldigt roligt att få vara med och representera.

Kommentar från sportkontoret:

–Båda två har utvecklats enormt mycket sen dom var med första gången och tränade med A-laget i mitten på säsongen 19/20. Det är verkligen otroligt att vi har två så lovande målvakter i så ung ålder. Nu får dom ytterligare en försäsong att förbereda sig inför kommande träningsmatcher och seriespel.

–Jag är helt bombsäker på att båda kommer att kunna utmana Mörkdal om dom fortsätter träna hårt och ta steg som dom gjort sedan starten. Båda skall debutera i Elitserien i vinter, det är målsättningen helt klart, säger Viktor Karlsson.

 

/Gustav Wall