Matteo Tuveson fortsätter i Hammarby Bandy

Du får fortsatt förtroende i din moderklubb, hur känns det?

Det känns skitkul, det är här jag vill spela och det är här jag vill vara. Så det är sjukt kul att jag ska få fortsätta här, jag trivs jättebra i den här föreningen, säger burväktaren, som nu förbereder sig för sin fjärde säsong i a-laget.

Du kommer bilda målvaktspar med Viktor Birgersson, som du ju spelat ihop med i en säsong, vad har du fått för bild av honom så här långt?

Birgersson är en sjukt trevlig snubbe, och en extremt duktig bandymålvakt. Jag försöker hela tiden ta in det han säger, visar och lär mig för att bli bättre. Det är på två vis att inte vara utnämnd förstamålvakt inför säsong, men det känns bra att träna ihop med Viktor och sporras med honom. Klart att man vill spela så mycket som möjligt, men det är sånt som kommer. Jag ska ge allt för att förtjäna en plats i startelvan framöver.

Förra säsongen fick du vara med och göra dina första slutspelsmatcher med Hammarby Bandy, hur kändes det?

–Det var skitkul att få uppleva det, men tråkigt att vi inte tog oss längre. Jag tycker absolut att det känns som att vi är på väg mot ett bra håll. Det känns bra och jag är taggad på kommande säsong, då ska vi se till att ta oss längre, avslutar Matteo.

#26 Matteo Tuveson och Hammarby Bandy har skrivit ett kontrakt på 1+1 år. Den 20-årige (född 2002-12-13) målvakten är född och uppväxt på Ringvägen och har spelat i klubben i inte mindre än femton säsonger.

/Gustav Wall