Matchens lirare Jansson efter vinsten mot serieledaren

David Jansson gjorde fyra mål på Zinken när Sandviken gästade i fjol. Under fredagskvällen gjorde han två till, varav det matchvgörande 4-3-målet. Så här säger Jansson om fajten.

–Det är en speciell match med tanke på vädret som blir. Vi spelar bra i första halvlek men det blir lite oroligt när de kommer upp till 3-3. Men samtidigt blir vi aldrig för stressade utan tog en time out och ändrade det vi behövde, säger David Jansson efter matchen.

Janssons 4-3 kom på assist från Klim Tarasenko, i vad som till slut blev 6-3 för Bajen och tredje raka matchen utan med inbringade poäng. Så här beskriver Jansson det matchavgörande målet.

–Jag tror det är en kontring och så får jag en riktigt fin pass av Klim, tar ner den och kan bara lägga in bollen, säger Jansson.

Endast åtta personer var i publiken (utöver dem även funktionärer, media och klubbrepresentanter) vilket gör att Zinken ekade tomt. Men längs med Zinkens mur och uppe i Krukmakargatans lägenheter så såg man att folk följde matchen.

–När man åker och tackar de som är på plats så märker man att det står folk och hejar på oss även utanför arenan. Det betyder jättemycket. De och alla som köper stödplåtar visar stöttning och det är underbart, säger Jansson.

–Det här var två bra poäng, och nu ska vi bygga vidare på det. Vetlanda borta på onsdag är en tuff bortamatch, men nu njuter vi av det här sen åker vi ner och försöker ta två pinnar där också, säger Jansson.

Se intervjun med David Jansson i spelaren nedan:

 

123 209 63 37