Matchdag – både herr och damlag spelar!

Nu ska sista omgången i svenska cupen spelas. Ett lite skadeskjutet Hammarby, som tyvärr inte kommer kunna ta sig till slutspel, reser till Trollhättan för att möta Gripen/Trollhättan i Slättbergshallen klockan 16.00. Matchen går att se på Bandypuls! Sändningsstart 15.50.

Efter morgondagens match blir det 14 dagars välbehövlig(?) vila från match. Om två veckor, lördagen 21/10, spelar Hammarby mot Sandviken i genrepet inför seriestarten. Elitseriepremiären spelas även i år i Söderhamn, då ska Hammarby ställas mot Broberg i Helsingehus arena. Spelschemat för Elitserien 2023/24 kan du se här.

Kommentar från Johan Allansson, som är ny lagledare för i år, inför dagens match:

”Vi har inte längre några möjligheter att nå finalspelet nästa helg, men det är ändå en väldigt viktig match för oss. Det är näst sista matchen innan serien drar igång och vi vill göra en stark insats där visar upp rätt energi ute på isen. Det kommer att bli en fysisk match i högt tempo och då gäller det för oss att vara redo att ta kampen och sätta defensiven, och vara tighta bakåt som i inledningen av svenska cupen. Vi vet vad vi kan, men vi har tyvärr inte riktigt hittat nivån över 90 minuter ännu. Så det vore skönt att få till en fullträff nu även om vi saknar några tunga namn. Vi är redo!”

Damlaget spelade under lördagen säsongens andra träningsmatch, dom reste till Västerås och ABB Arena Syd för att ställas mot Västerås U – det blev en match som hemmalaget vann med 8-2. Om mindre än fem veckor spelas den första omgången i serien, hela spelschemat för Allsvenskan Dam Södra säsongen kan du ta en titt på här.