Match i morgon – ”Linkans” tankar: ”Det blir ett bra test”

Huvudtränare Lindqvist om lagets förberedelser inför morgondagens hemmamatch mot Tellus, och även det som kommer framöver.

Du har fått några veckor på dig att lära känna spelarna nu, vad har du fått för intryck av laget så här långt? 

–Det känns som att vi tagit väldigt stora framsteg på så kort tid, både i det defensiva och i det offensiva. Vi börjar komma ihop som grupp och det känns som att saker och ting börjar ta form. 

Hur går arbetet med att forma truppen? 

–Vi roterar en del, men vi börjar få koll på vem som ska spela var och så vidare. En säsong är lång och det tillkommer ofta skador eller sjukdomar. Men det kommer ge sig själv med tiden, det finns många spelare som kan spela på olika positioner så det känns bra så här långt, säger Jonas.

Det har kommit in många nya, och många unga spelare, hur märks det? 

–Det märks på så vis att vi har börjat från noll. Tidigare säsonger så har det varit många som spelat tillsammans tidigare, nu måste vi lära känna varandra och varandras åkvägar. För varje individ och position. 

Tankar om matchen mot Tellus?

–Jättebra test för oss, dels så är jag ny och behöver lära känna laget och se vad vi ska göra för att bli som bäst. Jag tycker det är väldigt bra att vi har ett gäng matcher framför oss innan serien drar igång. Än så lägger vi inte sån stor vikt i resultatet, vi riktar in oss på att göra bra prestationer på varje match. Nu är det är viktigast att vi spelar som vi kommit överens om. Så länge saker fortsätter falla på plats så kommer jag och truppen vara jättenöjda, säger Jonas.

Vad har ni tränat på sedan första träningsmatchen? 

–Vi har tryckt mycket på defensiven och det känns som att vi tar steg för varje träning som går,  men det blir en annan sak på match, så matchen på lördag (i morgon) kommer bli ett bra test. Det blir spännande att se vad träningen gett för effekt, och framförallt känns det väldigt kul att spela match igen. 

Vad kan man förvänta sig av Hammarby Bandy säsongen som kommer? 

–Det kommer ta sin tid innan allt sätter sig, men det kommer bli jäkligt bra när vi får ihop det. Det är jag helt övertygad om. Man kommer kunna förvänta sig ett lag som kämpar för ett bra spel, både defensivt och offensivt. 

Ungefär 8 veckor kvar till elitseriestart, hur vill du utnyttja den tiden för att det ska bli så bra som möjligt? 

–Det blir många träningar, och vi nyttjar även snack inom laget en hel del, vi har sittningar i princip varje vecka där vi diskuterar fram lösningar och hur vi vill agera i de olika momenten. Det känns som att diskussionerna ger mycket och att vi har en gemensam syn på hur vi ska bli bättre. Sen är det ju lättare att sitta ner och prata om det än att göra det ute på isen. Men vi kämpar på och blir bättre och bättre. 

Sist men inte minst, hur känns det och vara tränare i Bajen? 

–Det känns helt magiskt, dels föreningen med sin läckra historia, fans och “go”.  Jag har bara positiva tankar och bilder på vad som kommer framöver. Sympatiska killar i laget och det är fascinerande hur dom vill prestera och bli bättre hela tiden. Det finns ett väldigt driv i truppen och det märks att dom hatar att förlora, även på träningar, avslutar Jonas.

Det finns biljetter kvar till morgondagens träningsmatch, köp din här.

Matchstart: 14.00
Entréerna öppnar: 13.15
Biljettpris: 60 kr för förköp, 100 kr vid eventuellt direktinsläpp. Säsongskortet gäller inte.
Övrigt: Autentiska matchtröjor från förra säsongen till salu (600 kr st), enklare fikaservering samt souvenirer finnes också.

/Gustav Wall