Mardrömsminuter på slutet fällde Bajen

Hammarby inkasserade sin andra raka förlust under julhelgen. Broberg Söderhamn vände på matchen under ordinarie tids sista fem minuter och vann med 4-3.

Den andra halvleken var i stora delar en transportsträcka där känslan var att Hammarby skulle kamma hem vinsten. Efter första halvlekens likaläge (1-1) så dammade Kasper Milerud in 2-1 från drygt 20 meters håll, en ledning som länge höll i sig.

Men Broberg Söderhamn tog kontroll på matchen omkring minut 70 och i den 83 minuten drog Hammarby på sig en utvisning på mittplan. Då dröjde det inte länge förrän Broberg utnyttjade en hörna och en straff och däremellan ett närskott efter inspel.
Tre mål för de gulklädda gästerna som på fem minuter mellan 85-90 minuten säkrade två poäng hem. Hammarby reducerade till 4-3 genom Daniel Mossberg just innan slutsignal.

Förlusten får kategoriseras som dränerande men Hammarby har en chans att studsa tillbaka borta mot Bollnäs, om två dagar. Om man är intresserad av att få en bild från HIF-Brobergs första halvlek så kan man läsa nedan.

Den första halvleken bestod av exakt 45 minuter och 2 sekunder av två lag som prioriterade en tajt defensiv. Hammarby gjorde tidigt 1-0 genom Christoffer Fagerström. En hörnretur landade hos Fager, som sen lyckades skjuta in bollen i mål trots att det kändes som att halva Broberg stod i skottbanan.Hammarby hade sedan bud på ett par mål till. Mycket av anfallsspelet gick via Fager och Daniel Mossberg men även Ivan Lebedev och David Jansson hade avslut som strök målramen.

Broberg hade o sin sida ett par fina anfall och ett inspel renderade i 1-1 efter halvtimmen. Vid målet hade Hammarby, likt matchen mot Sirius, lämnat för mycket utrymme i straffområdet åt den blivande målgöraren. Det ska sägas att det var en fin aktion av Brobergs Jaakko Hyvönen som tog ner inspelet och satte bollen.

Förutom det insläppta målet var Hammarbys försvar stabilt, och framåt borde man kanske gjort ytterligare någon pyts eftersom att första halvlek avslutades med två spelare fler på isen för Bajen.

/Redaktionen HIF Bandy