Många målskyttar när Bajen vässade formen mot Sirius

Bajen vann mot Sirius med 7-3 (3-2) i genrepet före genrepet. Matchen på Gubbis gav många fina tecken. Nu är seriepremiären mindre än en vecka bort.q

Efter att Bajen experimenterat i Svenska cupen med blandade resultat så var det ett stadigare Hammarby som tog emot Sirius i Gubbängen inför 0 åskådare. Matchen var tilltänkt som genrepet inför nästa veckas elitseriepremiär (fredag 13/11, AIK ”borta”, Gubbängen) men ett sent inplanerat möte mot Vänersborg, i Örebro på tisdag eftermiddag, gjorde att det här blev ”genrepet före genrepet”. Nåväl, den både långa och omständliga försäsongen gav känslan av att en bra genomförd match var viktig mot Sirius denna eftermiddag.

Och bra genomfört blev det. Sirius gjorde förvisso 1-0 och kändes både rörliga och vassa i början av matchen, men Hammarby visade upp stor effektivitet framåt och gjorde bland annat två hörnmål (Pizzoni, Fagerström) innan paus, och de retrotröjade hammarbyiterna hade 3-2 i halvtid. Noterbart är att Philip Åström gjorde ett mycket vackert mål för Bajen.

Godkänt rakt av, med stabilt försvarsspel som kanske starkast lysande positiva tecken.

Den andra halvleken erbjöd sedan bra försvarsspel liksom frejdiga anfall och Hammarby gjorde ett mål, ett till och ett till och ett till på rätt så kort tid. Rycket till 7-2 blev såklart matchavgörande. Kul för Bajen var att målskyttet var utspritt: Sundin, Lebedev, Milerud – även Tarasenko står i målprotokollet men det var nog i ärlighetens namn så att Tarasenko passade och Lebedev gjorde sitt andra mål för kvällen.

Filip Mörkdal fortsatte att ha kanonbra form i målet och gjorde ett dussintal räddningar i matchen, de flesta räddningar såg enkla ut, men det är ju ofta så det blir med en målvakt som är välplacerad och vet exakt vad han håller på med. Plus också för defensiva i stort, i synnerhet till Tom Nyström som tillsynes är i mycket gott slag.

Nu fokuserar vi på Vänersborg på tisdag,

forza Bajen!

/Åskådare 0

Matchfakta finns här