Malin ”Linkan” Ekström inför kvällens derby mot AIK

I kvällens omgång av Victoria Cup vankas det derby på Zinken, läs vad #11 har för tankar om den svåra matchen här:

Hur känns det att ni ska möta AIK hemma på Zinken i kväll?

Det kommer bli kul! Det känns väldigt nervöst, AIK spelar ju i serien över oss och är ett topplag där. När det är derby vill man ju visa vilka som är bäst i stan men den här matchen kommer bli tuff. Det lär nog vara en del spelare i det laget som är väldigt mycket större än mig, säger den 15-årige anfallaren (född 2006).

Hoppas du på mycket publik?
Ja, det känns jättebra att vi kommer få stöd från publiken, det känns som att man kämpar hårdare då och det leder till att det blir roligare bandy att se på för de som är där. Nu när det är derby så hoppas jag det kan komma lite mer folk. I vanliga fall brukar det vara bara 50 personer på våra matcher så jag hoppas att den siffran kan dubblas, åtminstone.

Vad kommer bli viktigast?
– Straffarna. (enligt cupbestämmelserna så kommer Hammarby få inleda med fem straffar, mer om det nedan). Sätter vi alla så kan vi parkera bussen och försvara resten av matchen. Jag tror att jag kommer få slå minst en straff och den ska i mål. Sätter vi alla fem straffar från början och sedan bara försvarar på en stor linje tror jag det kan gå, det är nog inte helt omöjligt, konstaterar Malin.

Har du bra koll på motståndarlaget?
Nä, det har jag inte. Men Jonna (Nyman) har sagt att det är ett snabbt och skickligt lag. Men jag tror det kommer bli en rolig match att spela även fast de är så mycket bättre än oss.

Er säsong slutade på en sjätteplats i tabellen i år, är du nöjd med det och är du nöjd med din egen prestation?

Jo men jag är ganska nöjd med säsongen, speciellt de sista matcherna. Där kämpade vi så mycket vi kunde. Jag är nöjd med min och lagets insats, säger Malin.

Vilka är dina styrkor som bandyspelare?
– Jag är stark på skridskorna, rätt bra med klubban och har en bra blick för spelet.

Har du några mål med din bandykarriär och vad känner du att du behöver utveckla för att ta nästa steg?
Ja, till hösten ska jag börja på bandygymnasiet i Midsommarkransen. Jag spelar mest för att det är kul men ett delmål jag har är att bli uttagen till F17-landslaget, jag är uttagen till omgång två i uttagningsprocessen uppe i Söderhamn senare i vår, så det är kul. Jag vill bli snabbare på skridskorna och få ett bättre skott, man kan bli bättre på allt. Men främst behöver jag få bättre klubbteknik och bli bättre på skridskoåkningen, avslutar Malin.

INFORMATION OM ARRANGEMANGET:

I kväll väntar en höjdpunkt i Victoria Cup. Tältet slår upp portarna för mat och dryck klockan 17.30 och matchen mellan Hammarby och AIK har avslag klockan 19.00. Matchen kommer att bli en ganska ojämn kamp, med tanke på att AIK:s damer är ett av topplagen i elitserien med målsättningen att ta SM-guld. Hammarbys damlag å sin sida är ett ungt lag som dessutom spelar i en lägre serie.

För att ändå ge Hammarby en viss chans i matchen kommer laget få inleda matchen (enligt cupbestämmelserna) med att slå fem straffar. Sedan blir det högst sannolikt en match där Hammarby tvingas stå lågt och hoppas kunna hålla hemmamålet borta från påhälsning allt för många gånger. Med publikens stöd blir det lättare och roligare att försöka behålla den ledning laget förhoppningsvis kan få vid de inledande straffarna.

Ni med säsongskort får ta med en vän för fri entré, för övrig publik är det 50 kronor per person som gäller. Betalas med Swish vid huvudentrén.

I Zinkentältet serveras lite lättare maträtter och dryck. Välkommen till Zinken och heja på damlaget i kväll!

/Gustav Wall