Magnussons kamikazetips – så slutar elitserien

Nu är det återigen dags att tippa elitserien, ett väldigt svårt uppdrag eftersom en del lag har åkt bergochdalbana på försäsongen och är mycket svårtippade. Som gammal utomhusnostalgiker sätter jag även betyg på lagens hemmaplan.

1. Villa/Lidköping BK. Kommer enkelt att vinna elitserien. Laget utan svagheter vann övertygande Svenska cupen och kommer bli ruggiga den här säsongen.
Arena: Sparbanken Arena. Betyg 4. Mordern och trevlig arena där det alltid är mycket folk. Bra restaurang och trevlig personal.

2. Västerås SK. Har en ruggig trupp som man i år bla spetsat med Christoffer Fagerström. Kommer att gå riktigt långt och bli svårslagna särskilt på hemmaplan.
Arena: ABB Arena Syd. Betyg 3. Betong, betong, betong drar ner betyget i en arena som kunde ha varit mycket mysigare.

3. Sandvikens AIK. SAIK har imponerat stort på försäsongen och kommer att bli bra. jDaniel Mossberg var precis vad som behövdes och Daniel Berlin är bara bäst. Gick till final i svenska cupen.
Arena: Göransson Arena. Betyg 4. Mycket sympatisk arena med bra restaurang. Tyvärr är Sandvikenborna svårflörtade så den riktiga atmosfären infinner sig sällan.

4. Edsbyn. Byn blir givetvis farliga i slutspelet men i serien blir de röd/blå inte bättre än fyra. Deras utdelning på fasta har givetvis försvagast med sedan Edling och Hammarström lämnade in utrustningen. Mycket hänger på duktige Oscar Wikblad.
Arena: Svenska Fönster arena. Betyg 4. En föregångare bland hallar och riktigt mysig. Dessutom trevlig personal och sköna supporters.

5. Broberg/Söderhamn IF. Har sett mycket intressanta ut på försäsongen och kommer att bli bra. Martin Söderberg slutar aldrig göra mål och Jonas Nygren och Popa Burvall Jonsson slutar aldrig att spela bandy.
Arena: Helsingehus Arena. Betyg 3. En skapligt trevlig plåtlåda men går givetvis inte att jämföra med klassiska Hällåsen.

6. Hammarby IF Bandy. Visst är det ett tlps med hjärtat men också lite med hjärnan. Årets trupp ser intressant ut med fixstjärnan och återvändaren Adam Gilljam och rutinerade kulturbärarna Sundin, Rimgård och Pizzoni. Lägg till en knippe ungdomar och slutspelet är nära.
Arena: Zinkensdamms IP. Betyg: 5. Sveriges, utan konkurrens, bästa arena. Läget mitt på Söder bland krogar och nöjesliv gör den unik och med Tanto som fond även estetiskt tilltalande. Dessutom spelar Hammarby ute!

7. AIK. Efter en minst sagt turbulent försäsong med spelare som har lämnat har man skrapat ihop truppen och ställt ett hyfast lag planen. Hur långt det räcker är svårt att säga men en slutspelsplats bör laget fixa om man nu överlever hela säsongen.
Arena: Gubbängens skridsko och bandyhall. Betyg: 3. Lite trång och kall men duger bra när det är under tusen personer på matcherna.

8. IFK Vänersborg. Som vanligt lite mellanmjölk men kan i sina bästa stunder slå vilket lag som helst. Kan Grachev och Wiklund leverera blir det bli en rolig säsong för västgötarna.
Arena: Arena Vänersborg. Betyg 4. Trivsam hall med bra restaurang, bara inte taket rasar in.

9. IK Sirius. Ännu ett svårbedömt lag med vissa frågetecken försvarsmässigt. Framåt måste Ted Bergström leverera för att undvika en skakig säsong i Uppsala.
Hemmaplan: Studenternas. Betyg 5. En arena där jag har sett Hammarby vinna SM-guld måste givetvis få högsta betyg. Bra läktare och trevliga omgivningar.

10. Vetlanda BK. Har verkligen blandat och gett på försäsongen och är svårbedömda men man bör klara sig från kval om Jocke Andersson levererar men försvaret är ett frågetecken.
Hemmaplan: Hydro arena. Betyg 3. Det är inget fel på hallen men jag har nog aldrig frusit så mycket som i detta frysskåp.

11. Bollnäs GIF. För någon vecka sedan hade jag Giffarna på kvalplats men så rasslade det till i inkorgen och där stod Erik Pettersson och var redo för spel. Givetvis en kvalitetsvärvning men bättre en elva blir laget inte.
Hemmaplan: SBB Arena: Betyg 3. Jag vet inte om hallen heter SBB arena eller det obegripliga namnet Mitt käk De Lux Carpe Diem Arena. Jag vet inte heller hur den ser ut, det jag vet är att jag kommer att sakna Sävstaås. En av Sveriges absolut trevligaste bandyarenor.

12. IFK Motala. Den utomordentlige klubbchefen Per Beckne har stångat sitt huvud blodigt under en längre tid för att få till den nödvändiga hallen men politikerna har varit kallsinniga. Tyvärr tror jag detta kommer ikapp laget den här säsongen även om tipset är osäkert.
Hemmaplan: Motala Isstadion. Betyg 4. Ännu en klassisk arena som minner om fornstora dagar då publiksiffror uppemot 8000 kunde trängas på läktarna.

13. Frillesås BK. Kommer att slåss i botten men jag tror att laget får kvala till slut. Har haft en förmåga att överleva genon åren och är farliga hemma i Hallandskogarna.
Hemmaplan: Sjöaremossen. Betyg 4. Underbar nostalgisk arena som ligger mitt ute i skogen. En fläkt från förr men funkar bra i dag också.

14. Gripen/Trollhättan BK. Väldigt svårtippade men nykomlingar har av hävd haft det svårt. Johan Esplund måste ha bra dagar för att Gripen ska slippa krypa tillbaka till allsvenskan igen. Har blandat och gett på försäsongen men får svårt över tjugosex matcher.
Hemmaplan: Slättbergshallen. Betyg 3. En av dessa charmlösa plåtlådor men klart funktionsduglig.

Nu kör vi!

//Magnusson

Notering från redaktionen:

Magnusson presenterade ett kamikazetips även inför säsongen 2020. Hans tips först, säsongens korrekta placering följer sedan inom parentes. Ni får själva bedöma pricksäkerheten =)

2020:

 1. Edsbyn (4)
 2. Villa/Lidköping (1)
 3. Hammarby IF (11)
 4. AIK (2)
 5. Västerås SK (5)
 6. Sandvikens AIK (3)
 7. Vetlanda BK (7)
 8. Broberg/Söderhamn (8)
 9. Bollnäs (12)
 10. IFK Motala (10)
 11. IFK Vänersborg (6)
 12. IK Sirius (9)
 13. IK Tellus (14)
 14. Frillesås BK (13)

Köp biljetter till hemmapremiären 1/11 här