Magnussons höjdpunkter: boka in det här under säsongen

Snart är det äntligen dags för världens snabbaste och vackraste lagsport igen!

Det känns en aning ovisst när det gäller vårt grönvita gäng men visst blir det en bättre tabellplacering än förra säsongen. Om jag ska plocka ut några russin i kakan så ser jag främst framemot följande fighter:

15/11 Hammarby-Villa Lidköping. En match som förmodligen spelas i en fullsatt Gubbängshall om inte kylan har smugit in och gjort Zinken spelbar – vilket vi såklart hoppas på. Det är alltid kul att möta västgötarna och det blir oftast roliga matcher.

1/12 Hammarby-Västerås SK. Att slå svenska mästarna inför storpublik på Zinken är alltid kul. Och visst finns det fortfarande en känsla av antagonism mellan lagen även om det inte är som vilda västernmatcherna i början på 2000-talet. Det finns även lite planer för att göra det här arrangemanget extra minnesvärt från föreningens sida.

26/12 Hammarby-Sirius. Annandagsbandy inför 6000 åskådare och revansch för debaclet förra annandagen skulle vara drömscenariot.

22/1 Hammarby-Edsbyn. Lördagsmatch mot Byn betyder stort bortafölje och en laddad söderpublik. Det blir garanterat en kul eftermiddag: det är ju Bandyns dag!

2/2 Hammarby-Bollnäs. Förra årets överraskning Bollnäs en fredagskväll på Zinken. Även här ett stort bortafölje och en Bajenpublik som värmt upp i Zinkentältet. Det blir mumma!

Bubblare: Vi möter även Villa Lidköping i Svenska cupen redan den fjärde oktober – den är just nu planerad att spelas i Västerås men om Gubbängens is är klar så blir det såklart en spännande match att följa på plats, inte minst för att få lite bättre känsla för vad vi har att vänta oss när elitserien drar igång i slutet av oktober.

Vi ses på Zinken! Vi ses på Gubbis om det blir matcher där – och passa på att köpa säsongskort redan nu, det kan du göra här.

/Stefan Magnusson

Hela spelschemat kan du se här.