Magnussons drömlag

Säsongen är uppskjuten tre veckor så när bandyabstinensen är total roade jag mig med att ta ut ett drömlag av de spelare som jag har sett i den grönvita tröjan.

Förvisso har jag sett de gamla hjältarna Leffe Fredblad och Benny Söderling men jag var så pass ung så minnet har bleknat lite. Därför är laget baserat på spelare från 1995 och framåt.

Målvakt: Andreas Bergwall

Ja, jag vet att han är gnagare men det går inte att förbigå Sveriges bästa målvakt genom tiderna. Var med och tog det klassiska guldet 2013 på Friends. Inga svagheter förutom möjligen valet av favoritlag…

Libero: Stefan Jonsson

Gjorde sin sista aktiva säsong 2007/2008 som libero i Hammarbytröjan och han var grym. 43 år gammal dominerade han en fantastisk säsong där Hammarby gick obesegrat i elitserien på Zinken.

Back: Olle Englund

Eleganten från Kalix är en av Sveriges bästa försvarare genom tiderna. Fick kröna sin Bajenkarriär genom att göra det sista målet i ovannämnda SM-final. Given i landslaget.

Back: David Pizzoni 

Jag tycker att  Pizzoni är en världsback även om han helst spelar högre upp i banan om han själv får bestämma. Kärnkraftverket som är en av kulturbärarna i årets trupp. 

Höger Ytterhalv: Göran Rosendahl

Oj vilken skridskoåkning han hade, ytterhalven från Uppsala. Given i landslaget och blev sedermera tränare i Hammarby efter den aktiva karriären.

Vänster ytterhalv: Robin Sundin

Fartfantomen från Örebro är även han en kulturbärare av stora mått. Alla fans längtar efter att se honom en säsong till.

Defensivt mittfält: Stefan Erixon

Ett fysmonster utan svagheter. Drev både Hammarbys och landslagets mittfält under sin karriär. Alla tränares drömspelare.

Mitttfält: Adam Gilljam

Inledde SM-finalen 2013 med två mål på fyra minuter. Fartspelare med stor inställning och bajenhjärta.

Mittfält: Jonas Holgersson

Stor publikfavorit på Zinken där han bland annat har fått en läktare döpt efter sig. Ett spelgeni som sällan slog bort en passning. 

Mittfält/forward: Andreas Eskhult

Mannen med virknålen. En otrolig tekniker som hette Lindström när han kom till Bajen. Bjöd alltid på underhållning.

Forward: Jonas Claesson

Det behövs egentligen inga ord. Den mest givna som jag håller som den bästa forwarden genom tiderna i världen. Hans skridskoåkning och skott, herregud.

Tränare: Stefan Karlsson

Ingen har gjort så mycket för Hammarby bandy som Stefan. Kunnig analytiker som kan bandy från grunden.
 
Det finns många till jag skulle vilja med men ett lag har som bekant bara elva spelare. Håller du med eller vill du ha med några fler? Kommentera gärna på sociala medier!
/Stefan Magnusson