Lucas Dalin inför Vänersborg hemma: ”Upp till oss själva att vända på det här”

Laget har varit inne i en tung period resultatmässigt dom senaste veckorna, Lucas är hoppfull om att man snart ska kunna vända den perioden till något bättre.

Tung förlust i går (läs: tisdag), hur är läget i laget?

Det är skönt att vara hemma igen. Det var ingen vidare resa tyvärr. Stämningen på bussen tillbaka från Frillesås var ändå helt okej, så det gick bra. Vi har hamnat i en riktigt tung period, det påverkar allas självförtroende, varje skär blir lite tyngre och det sätter sig lite i huvudet hela tiden. Vi kom ju från en jättebra period innan vi blev sjuka där vi gjorde bra matcher i princip hela tiden. Vi spelade som ett lag och det kändes som att vi var stora och starka. Efter det har vi inte kommit upp i nivå helt enkelt.

Nu gäller det att hitta tillbaka. Vi har haft mycket bra snack dom senaste dagarna, om vad vi behöver göra och vad vi behöver förändra. Och mycket om vi behöver hitta tillbaka till. Sedan är det bara upp till oss själva att gå in med rätt inställning till varje match och ge allt. Hitta positivitet i det vi gör, då kommer poängen börja trilla in igen, säger Lucas.

Matchschemat är tätt, hur påverkar det er i perioden ni befinner er i nu?

Det vore lätt att säga att det är jobbigt att ha så här tätt matchande, men det är något som vi måste börja använda till vår fördel, vi gjorde en riktigt dålig insats igår men vi har chansen att studsa tillbaka i matchen på torsdag. Det är bara att försöka skapa en positiv trend och helt plötsligt kanske vi är inne i en helt annan period.

Stödet från supportrarna, vad betyder det för er?

Det betyder allt för oss. Jag själv kan ju bara säga vad jag känner, trots att det går som det går just nu och att varken jag eller laget har kommit upp i den nivå som vi och supportrarna hoppas så betyder det så mycket. Hejaropen gör att jag orkar åka lite extra och kämpa några meter till. I slutändan, när den här trenden väl vänder så kommer det bli riktigt kul att kolla på Bajen igen.

Är ni på väg att vända på trenden?

Det är ju lätt att säga att vi är nere i källaren nu, men någonstans så tycker jag att vi har haft bra snack och att vi är optimistiska i truppen, det finns ingen tendens till negativitet eller att man har tappat förtroende eller förhoppningar. Som sagt, det är upp till oss själva att vända på det här. Det är halva serien kvar, vi ska vända trenden sen kommer det komma av sig självt, avslutar Lucas.

I kväll klockan 19, Hammarby-Vänersborg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tjackaplat-2.png

/Gustav Wall