Lucas Dalin är klar för två nya år i Bajen!

Hammarbyfostrade Lucas trivs i sin moderklubb och skrev om sitt kontrakt till att gälla två år till. Han är en engagerad spelare som alltid vill föreningens bästa och vill vara med att ta Bajen till toppen.

Du har förlängt ditt kontrakt med Bajen. Vad fick dig att göra det?

–Framförallt trivs jag otroligt bra i Stockholm och i klubben. Jag har också en stor revanschlust efter förra säsongen. Det känns schysst mot klubben att bryta det gamla kontraktet och skriva ett nytt på två år. Jag tycker att jag gjorde en bra säsong på det stora hela och att jag utvecklades mycket. Även om det gick tungt för laget förra säsongen vill jag vara med på resan tillbaka till toppen. Laget har extremt mycket potential med en bra mix av äldre och yngre. Jag tror på det!

Hur skulle du sammanfatta din första säsong i Bajens A-lag?

–För laget blev det en besvikelse. Vi visste och kände att vi var bättre än vad det blev, men samtidigt är det nu bara att acceptera och gå vidare. Vi måste helt enkelt bli bättre nästa säsong. Personligen tycker jag att det har varit roligt att börja på elitnivå och jag visste från början att jag kommer att göra mycket bra, men också ha lite sämre perioder. Det går alltid upp och ner första säsongen, säger 20-årige Lucas Dalin (född -01).

Vad gjorde du bra?

–Jag försöker alltid bidra så mycket jag kan och se till lagets bästa och jag gav allt jag kunde under säsongen. Förhoppningsvis visade jag uppoffring i mitt spel. Jag har fått förtroende både från tränare och ledningsstaben vilket har gjort att jag växt in i rollen och varit involverad i att bygga upp spelet. Jag hoppas att på lång sikt kunna ta över rollen som fanbärare efter Pizzoni och Robin och att få en plats i landslaget så småningom. 

Vad kunde du gjort bättre?

–Samtidigt som jag har lärt mig mycket har jag minst lika mycket till att lära mig och gnugga på. Nu när första säsongen är avklarad gäller det verkligen att växa och ta sin plats. Jag har som sagt mycket att utveckla på den här nivån!

Hur ser du på kommande säsong?

–Jag är sjukt taggad och laddad! Redan nu känner jag ett sug att börja spela. Vi hade träning igår och det var härligt att träffa grabbarna och träna ihop igen. Nu ska vi träna och göra en riktigt bra försäsong för att komma väl förberedda till säsongsstart. Vi ska göra en bättre säsong. Så är det bara!

Du är engagerad i ungdomsbandyn. På vilket sätt? Kan du beskriva?

–Just nu är jag med i ledarstaben för P16-laget. Förra året var jag med i ledarstaben för 07:orna, men de gick upp i P16 i år. Jag försöker vara med så mycket jag hinner i både Hammarby Bandy och i Stockholmsbandyn. Gick själv igenom resan som bandyspelare i Stockholm som barn och ungdom så jag har upplevt det själv. Jag tycker det är viktigt. Vi måste arbeta med ungdomsbandyn i Stockholm. Speciellt nu när vi har bra förutsättningar med fin hall, bandygymnasium och flera anrika Stockholmsklubbar.

/Mats Öström

Lucas Dalin, med kaptensbindeln, tillsammans med lagkamrater i unga år.