Lindqvist inför helgen: ”Nu kommer vi börja få kvitton”

Huvudtränare Lindqvist berättar om läget i truppen och hans tankar kring stundande cup-helg – då tre matcher på tre dagar kommer ge en hel del svar på var laget står.

Vänersborgsklubban Cup blir första tillfället ni ska tävla för säsongen, hur känns det? 

Det ska bli skönt att komma igång.  Jag tycker att vi har kommit ihop bra som grupp på bara några veckor och nu ska det bli inspirerande att sättas på prov, det är även bra för att få en tydligare bild på var vi står i dagsläget, säger Jonas.

En bra bit av försäsongen har nu gått, vad är du mest nöjd med hittills? 

–Laget har som sagt utvecklats mycket och vi tar steg framåt för varje vecka som går, både defensivt och offensivt. Nu har vi börjat sätta roller i gruppen också och det är otroligt kul att vi kommit så långt. Vi började på ruta ett men nu börjar bitarna falla på plats, det känns bara bättre och bättre. Jag är även nöjd med lagets “go” och att det alltid är en god stämning när vi träffas.

Hur ser läget ut i truppen? Åker alla med till Vänersborg? 

–David Pizzoni är tveksam till spel på grund av skadekänning, men han följer med till Vänersborg så får vi se hur det blir. Han hade lite känningar en tid innan problemen började men spelade ändå, och vi vill inte göra samma misstag en gång till, men i övrigt är alla andra spelare åka med förutom att vi kommer lämna en av våra tre målvakter hemma, säger Jonas som påpekar att det kommer två nya träningsmatcher nästa helg där det på nytt lär bli en rockad bland målvakterna.

Drygt en månad kvar till elitserien drar i gång, hur känner du för det och vad blir fokuset närmsta veckorna? 

–Vi presterar bättre och bättre på träningarna och nu kommer vi börja få kvitton på vart vi står gentemot våra motståndare i matchspel. Fokuset veckorna innan elitseriestart kommer ligga på att få en strukturer och linjer i vårt spel, en helhet av det vi tränat på kring offensiven och defensiven, säger Jonas ”Linkan” Lindqvist.

Vad tycker du som Ljusdalsbördig om att ni ska ”hem” till Ljusdal och spela ExTe-cupen i mitten av oktober? (Ljusdals BK arrangerar cupen). 

Det är jättekul att cupen fått liv igen, jag hoppas på bra förhållanden så det kan spelas riktigt bra bandy. Sen är det alltid kul att få komma upp till sin gamla hemmaplan också. Det är riktigt bra drag runt i kring bandyn där. Det blir spännande och se vilka som mer kommer delta men i vilket fall blir det en bra genomkörare för oss, innan elitseriestarten den 29 oktober, avslutar Jonas.

Spelschema:

Fredag 24/9
17:45 IFK Vänersborg – Frillesås BK
20:15 Hammarby IF – IFK Motala

Lördag 25/9
13:00 IFK Motala – Frillesås BK
18:00 IFK Vänersborg – Hammarby IF

Söndag 26/9
10:30 Frillesås BK – Hammarby IF
13:00 IFK Vänersborg- IFK Motala

Vill ni se livesändningar från Vänersborgsklubban Cup i helgen så hittar ni playsidan här. Priset per match är 69 kr och för hela helgen 249 kr.

/Gustav Wall