Ligamöte med glädjande TV-avtal

Under torsdag och fredag (14-15 sept) har elitlagens klubbchefer och marknadsansvariga träffats i Stockholm för att diskutera evenemang-, sponsring- och publikutveckling. En stor och glädjande del av dagarna var träffen hos Bonnier, och det TV-avtal som skrivits med Bonnierfilialer som Expressen/Bandypuls.

Det nya TV-avtalet innebär att du som tittare har fått det både bättre och billigare:
du kan exempelvis välja mellan abonnemang hos Expressen (Expressen premium för 179 kr i månaden) vilket också öppnar för all övrig Expressenjournalistik, exempelvis deras prisade kriminaljournalistik.

Om du i stället bara vill ha bandynyheter kan du välja Bandypuls (för 249 kr i månaden), då får du alla bandymatchers sändningar liksom alla bandynyheter i skrift, som ju ges ut dagligen, året runt.

TV-avtalet med Bonnier är över fem år, och varje år ger en intäkt på ett mångmiljonbelopp. Det är ett avtal som ger möjligheten för bandysporten att växa och med det finns en förhoppning från klubbarna att våra supportrar engagerar sig med prenumerationer – något vi är övertygade om kommer att främja både för klubbarna som sporten i stort.

Förbättringar i sändningarna kommer att ske successivt och bland annat planeras för flerkamerasändningar i över 20 grundseriematcher liksom majoriteten av slutspelsmatcherna.

Nyhetsmässigt kommer Expressen att bevaka bandysporten i klart större utsträckning än tidigare.

För Hammarbys del tittar vi även på lösningar med att visa bortamatcher på våra samarbetspubar.

Dagarna i övrigt avhandlade bland annat var bandyfinalen -24 spelas, och där väntas spelplats presenteras inom kort. Andra frågor var bland annat hur vi främjar supporterkulturen liksom lockar de allra yngsta att vilja gå på elitseriematcher. Det hölls även en föreläsning från svensk handboll och deras framgångsrika publikrekryteringsarbete.