Ledningen blev till kryss – Bajen fick bara 2-2 i Frillesås

Hammarby fick bara med sig en pinne från bortamatchen mot Frillesås, för trots halvtidsledning med 2-0 så slutade matchen 2-2.

Mörkret hade sedan länge lagt sig när Hammarby jagade segermålet i slutminuterna, för efter en fin första halvlek fick Hammarby se Frillesås både reducera och kvittera på högerhörnor. Hammarby, som hade elva hörnor i matchen, fick ingen utdelning alls i den kategorin, och det som kändes som en given seger blev därför bara till en poäng.

Det började märkligt: matchen sköts upp i två timmar efter ett strömavbrott på Sjöaremossen, och efter knapphändig information till folket på läktarna så klargjordes det till slut att matchen skulle starta kl 17.00 i stället för 15.00.

När strålkastarljuset väl var i gång var det en ganska tillknäppt match där Hammarby tidigt tog ledningen genom Ted Bergström. Bajen hade sedan ett par till lägen och Jacob Bucht satte 2-0. Känslan var att Bajen hade stängt matchen vid en ytterligare pyts.

I andra halvleken visade hemmalaget att man ville annat och var klart bättre de första tio minuterna. Hammarby repade sig hyggligt, men då kom en retsam reducering på hörna och matchen stod och vägde, välmanövrerat av domartrion som bara kom att ta en utvisning (på Tom Nyström, i slutminuterna) på hela matchen.

En hörnvariant från Bajen dansade på mållinjen efter att Adam Gilljam tunnlat målvakten, men det ville sig inte för Hammarby, som såklart hade räknat med seger efter den stabila första halvleken.

Hammarby har nu börjat säsongen med en seger, ett kryss och en förlust. På onsdag väntar en spännande drabbning mot ett finaltippat Edsbyn, på Zinkensdamm. En seger där och Bajen kan sägas ha gjort en både spännande och bra säsongsinledning, med tanke på den flängiga försäsong som varit. Vi ses där på Zinken!

/CL

Biljetter till onsdag köper du här