Knapp förlust mot Villa

Hammarby föll med uddamålet borta mot Villa, matchen slutade 6-5, i paus 3-3. Hammarby överraskade med offensivt spel och effektiva lyft. Trots den bittra förlusten fanns det mycket att bygga vidare på till slutspurten i serien.

Tyvärr blev Felix Nyman skadad i förra matchen och får stå över åtminstone ett par matcher. Tom Nyström ersatte på Nymans positionen. I Villa saknades Anton Johansson och Felix Phersson. Villas mål vaktades av Jesper Thimfors och i Hammarby stod Filip Mörkdal.

Hammarby startade matchen offensivt. Redan i tredje minuter stoppade en Villaförsvarare bollen med hög klubba i straffområdet och domaren dömde straff. Daniel Mossberg åkte fram för att skjuta när domarna började diskutera på nytt. Efter en lång paus ändrades sedan domslutet till tekning. Men Hammarby tog ändå ledningen efter ett inspel från vänster. Efter flera skott fick Kasper Milerud bollen och nätade. Christoffer Fagerström var nära att utöka, i stället vände spelet och Jesper Eriksson kontrade in kvittering till 1-1. Villa blev rejält tillbakatryckta i inledningen men jobbade sig in i matchen. En knapp halvtimma in i halvleken hittade David Jansson bollen i Villas straffområde och slog in 1-2 med ryggen mot mål. Men Villa kvitterade snabbt när Filip Mörkdals utkast hamnade hos Christoffer Edlund. Edlund gjorde inget misstag utan avslutade i mål. Med tio minuter kvar av halvleken fick Fagerström bollen högt upp, han drog sig diagonalt mot vänster och rundade målvakten innan han satte 2-3 i öppet mål. Men Villa kvitterade än en gång. Johan Löfstedt fick en skottchans, Mörkdal var på bollen men den hamnade ändå i mål. Halvleken slutade oavgjort, 3-3.

I andra halvlek inledde Villa starkast. Och efter bara tre minuter gav Christoffer Edlund Villa ledningen för första gången i matchen, och Villa ledde med 4-3. Hammarby kom till ett par farliga avslut, sista chansen fick David Jansson. Mörkdal fick också göra några viktiga räddningar. Knappt 20 minuter in i halvleken kunde Daniel Mossberg avsluta, men målvakten räddade. I stället blev det en kontring och Joel Broberg utökade ledningen till 5-3. Hammarby valde då att ta timeout. Och en reducering kom snabbt. Mossberg startade anfallet, bollen hamnade hos David Jansson som slog in 5-4. När en kvart återstod tog Fagerström bollen på egen planhalva, drev upp den mot mål och på halvdistans satte han bollen i målvaktens vänstra kryss. Kvitterat till 5-5. Men Edlund kunde på nytt ge Villa ledningen, 6-5, med ett hårt, otagbart skott. Hammarby kämpade för en ny kvittering och skapade flera farligheter. I slutminuterna sköt David Jansson ett skott som räddades av en Villaspelare inne i målet. Hammarbyspelarna protesterade vilt, men de fick varken mål eller straff med sig. Så Villas ledning stod sig till slutsignalen.

För Hammarby blev det en tung förlust, trots fint spel. David Jansson och Christoffer Fagerström var tongivande i Hammarby och båda svarade för två mål. Hammarby bjöd på betydligt bättre motstånd än Villa hade räknat med, så därför blev det extra tungt att inte få med sig någon poäng till Stockholm. Men nu gäller det att i stället säkra två poäng borta mot Broberg på fredag.

/Sten Haase
Foto: Romus Ramström

Matchfakta
Villa – Hammarby 6-5 (3-3)
0-1 Kasper Milerud (05)
1-1 Jesper Eriksson (10)
1-2 David Jansson (29)
2-2 Christoffer Edlund (32)
2-3 Christoffer Fagerström (36)
3-3 Johan Löfstedt (39)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
4-3 Christoffer Edlund (48)
5-3 Joel Broberg (63)
5-4 David Jansson (69)
5-5 Christoffer Fagerström (75)
6-5 Christoffer Edlund (77)

Publik: 1
Hörnor 9-5
Straffar: 0-0
Utvisningar: Villa -, Hammarby –