Klara för kvalspel efter kross i Uppsala!

Hammarby Bandys damlag är klara för kvalspel till elitserien, det efter en seger med 11-1 mot Uppsala BoIS.

Matchrapport från lagledare Love Wiklund:

Gårdagens match mot Uppsala BoIS blev en uppvisning i hur bandy ska spelas. Vi tryckte på och skapade många målchanser, men bollen ville inte in… förrän i minut 26. Då smäller just nr 26 till med sitt första A-lagsmål: 14-åriga Tova Anderhag Braconier (bilden). 2-0 kommer av bara farten några minuter senare genom fin kombination mellan Malin Ekström och målskytten Stella Wallin. Vi får in två baljor till och går i halvtid med en 4-0 ledning.

I halvtid pratar vi om att fortsätta hålla upp den höga press vi hade i första halvlek, vilket vi fortsätter göra. 5-0 kommer däremot en kvart in i andra halvlek genom Stella Wallin, passning på utkast från Alva Barvaeus. Pressen lönar sig lite senare dock när Tova smäller dit sitt andra A-lagsmål.

Efter 7-0 tar Uppsala timeout, vi blir lite avvaktande och tar själva timeout efter att de gjort 7-1 i 82:a minuten. Tillbaka till den höga pressen och tålamod i spelet, vilket lönar sig med 4 mål av Stella Wallin x 2, Sofie Zachrisson och Inez Edenberg.

Matchens lirare blev tvåmålsskytten Tova Anderhag Braconier, det första symboliseras av bollen och det andra av clementinen. 

Nästa match är borta mot Västerås kl 10:40 på söndag morgon.

Forza Bajen 💚🤍

Det här stundar nu:
Förutom matchen borta mot Västerås så blir det också kvalspel till elitserien. Det sker i ett dubbelmöte mot IFK Rättvik där vinnaren erbjuds en elitserieplats. Matchdatum är inte fastställda men förmodligen blir det på bortaplan 28/2 och på hemmais 3/3. Mer information kommer.

Noterbart:
I gårdagens lag har tio av 15 spelare varit i Hammarby sedan skridskoskolan. Medelåldern i gårdagens trupp var 17,07 år.