Klar seger mot Kalix

Hammarbys damlag tog en bekväm seger på söndagsförmiddagen.

Förmiddagsmatchen mot Kalix spelades i mycket fint väder med sol och två minusgrader.
Början av matchen visade dock ganska rörig bandy. Efter ett tag kunde Hammarby få ett litet grepp över matchen, via uppåkningar signerade Olivia Dahlsten och Johanna Haräng. Kalix målvakt Katja Illarionova var greppsäker, och räddade flera lägen.

I slutet av första halvlek visade dock Hammarby att de tränat på hörnor. Både Maja Irstam och Olivia Dahlsten fick på varsin riktig fullträff och kunde spika halvtidssiffrorna till 2-0.


Foto: Henric Wauge

I andra halvlek tog Hammarby över matchen. Kalix hade svårt att hänga med, och det blev många ojusta slag och tacklingar. En bit in i halvleken svarade Julia Ahlborg och Maja Irstam för varsin riktigt fin soloåkning, och 4-0 kändes säkert. Hammarby ökade sen på genom ett konstigt mål, med mycket trafik framför Kalix mål. Sist på bollen var Johanna Haräng. Johanna kunde sen runda av matchen med ett straffmål.

Liksom förra året har Hammarbys damlag gjort stora framsteg under säsongen. Tyvärr får vi nu inte se dem mer i Allsvenskan på Zinkensdamm. Bandyförbundets märkliga planering har givit en avslutning på fyra bortamatcher.

Matchstatistik:
Hammarby – Kalix 6-0 (2-0)
1-0 Maja Irstam (41)
2-0 Olivia Dahlsten (44)
————————————————-
3-0 Julia Ahlborg (53)
4-0 Maja Irstam (64)
5-0 Johanna Haräng (69)
6-0 Johanna Haräng (86)

Publik: 105

Hörnor: 8-6

Utvisningar: 30-50

/Ulf Hansson


Foton: Henric Wauge