Kasper Milerud – Tillsammans med publiken ska vi kriga ner Villa

En laddad Kasper ser fram emot att ta sig an Villa med publiken i ryggen i hemmapremiären.

Skön seger mot Vänersborg igår, eller hur? Vad betyder den segern för er i laget?

-Det var en jätteskön seger som betyder 2 poäng. Matchen är ännu ett kvitto på att vi är på rätt väg och att vi kan vinna olika typer av bandymatcher.

Villa som motståndare i hemmapremiären? Hur känns det?

-Fantastiskt kul! Det var extra länge sedan jag spelade inför publik på Zinken, så det kommer att bli en kanonhäftig upplevelse. Sen är det alltid kul att möta de bästa och Villa är ju ett sådant lag. De tog SM-guldet förra året och har öppnat starkt i år. Zinken är vår borg och det är lika bra att börja med dem.

Vad tror du vi får för matchbild?

-Det ska vara 10 grader och blåsigt så det kommer inte bli något skönspel. Det blir lite av att slå på allt som är rosa. Båda lagen kommer att få kämpa i 90 minuter. Men det är bra att möta just Villa under dessa förhållanden tror jag. Visst vill man ha bra is i alla matcher, men så är det inte nu.

Hur går tankarna inför matchen?

-Vi gjorde vår första träning på Zinken idag (läs torsdag). Det är lite annorlunda att vara utomhus så det var skönt att få känna på att vara utomhus innan första hemmamatchen. Jag har goda minnen från förra året då vi vann under tuffa förhållanden som jag tar med mig, säger Kasper. 

Hur har du laddat inför denna match?

-Vi kom hem från Vänersborg sent, runt 4-tiden tror jag. Så lite vila och sedan första träningen på Zinken. Men det är klart, första matchen på Zinken, publik och mot Villa. Jag kommer vara hyfsat taggad, om jag säger så!

Vad är ert officiella recept för vinst?

-Att tillsammans med publiken skapa ett tryck framåt i 90 minuter. Så hoppas vi att det räcker till en seger.

Är det någon eller något som ni ska se upp med extra när det gäller Villa?

-De har världens bästa målskytt. Edlund snittar väl på en fyra mål per match, tror jag. Lyckas vi göra om bedriften från förra året när vi nollade honom har vi stor chans att vinna.

Kommer du spela fram David Jansson, som brukar näta mot ”storlagen” till ett mål eller två?

-Förhoppningsvis så många det bara går. David Jansson brukar steppa upp mot storlagen. I sådana här kämparmatcher kommer både han och Pizzoni som är stora och starka, vara otroligt viktiga.

Vad vill du säga till fansen?

-Det ska bli fantastiskt kul att ha er på plats. Tillsammans ska vi kriga ner Villa under 90 minuter och vinna!

Kom och hjälp våra kämpar att besegra Villa.

Enligt elitrapport.se har Edlund ett snitt på 3,8 mål per match baserat på de sex första matcherna. Tvåan i målstatistiken har ett snitt på 1,6 mål per match de sex första matcherna. Men vår Kasper ligger inte långt efter med 1,5 mål per match. Fast då har han endast spelat fyra matcher. 

/Mats Öström