Kasper Milerud inför första matchen: ”Vi lyfter våra huvuden mot någonting större”

Vi tog ett snack med "Kappe" om vad han tycker om försäsongen hittills och hur han tänker inför träningsmatchen mot VSK på söndag.

Hur har sommarträningen gått? 

–Den har gått bra, jag har fokuserat extra på att hålla mig skadefri, har även haft en bra kontakt med Wallin (Richard, som varit fysrådgivare till laget sedan våren -21) och jag tycker det har funnits en bra strategi.  

–Det som ändrats på senare tid inom bandyn är att fysträningen har blivit mer personifierad, att man ska ingå i ett lag men samtidigt vara egna atleter, och det tycker jag är skönt för då blir det lättare att få ut max av varje spelare, säger Milerud. 

 Snart två veckor på is i Gubbis och många nya namn i laget, hur känns formen, personligen och med laget? 

–Jag känner att vi är inne i en tung träningsperiod och det är alldeles för tidigt för mig att säga vad jag är i för form för tillfället. Sen är det ju tid kvar till vi ska vara som bäst så det är inget jag är stressad över. Men det är kul att vara igång, det är kul att se alla i laget och att det är många som vill vara med och bidra från början.

–För mig som också är Bajare så är det fantastiskt kul att se så många Hammarbyfostrade i laget. Ett tecken på att Stockholmsbandyn mår bättre efter många år av hårt arbete.  

 Finns det någon som imponerat extra? 

–Svårt att svara på tycker jag, men det finns många som är duktiga och vill ta för sig så det känns som att det kommer bli bra! Av dom som var med förra året finns en stor revanschlust och vi jobbar hårt för att det ska bli en bättre säsong nu! 

 Träningsmatch i Västerås på söndag, vad har du för känslor inför den? 

–Vi kommer att ställas mot ett förmodat topplag direkt som har värvat friskt (VSK har värvat bland annat Pontus Vilén, Viktor Spångberg och Martin Landström). Men det kommer bli inspirerande och kul. Tufft motstånd i första matchen tycker jag är bra för då får vi direkt ett kvitto på vad vi behöver träna mer på för att bli starkare längre fram, säger Milerud. 

 Har du några personliga mål inför säsongen? 

–Mitt mål är såklart att jag ska ha min bästa säsong, Jag vill alltid bli bättre och bli bättre på att hjälpa mina lagkamrater. Jag har tränat hårt för att göra en ännu bättre säsong nu, (Kasper gjorde under förra säsongen 21 mål och fyra assister på 25 matcher). 

 Vill du hälsa något till supportrarna? 

-Vi i Bajen vill alltid vinna men jag hoppas ni har lite tålamod med att ge oss tid för att vara på topp. Jag tycker det känns som att vi inlett en resa mot någonting väldigt bra. Att vi nu lyfter våra huvuden mot någonting större än bara den kommande säsongen. Det kommer garanterat att bli en spännande säsong, med allt vad det innebär. I år är vi ett ungt och frejdigt lag med hjärtat på rätt ställe, och tillsammans ska vi se till att fortsätta ha Zinken som VÅR borg! Tillsammans med er så når vi nya framgångar, säger Milerud.

KÖP SÄSONGSKORT! ERBJUDANDET GÄLLER MÅNADEN UT!

Försäsongsschema:

22 augusti, VSK borta 15.00, ABB Arena Syd. Bandypuls sänder.

Lördag 4 september, Hammarby-Tellus 14.00, Gubbängens skridsko- och bandyhall. Info om biljetter kommer.

Söndag 12 september, ev. träningsmatch i Gubbängen. Motstånd ej klart.

24-26 september – Vänersborgsklubban Cup, Vänersborg.

1/2 oktober – Bortamatcher mot Bollnäs respektive Broberg. Helsingehus Arena, Söderhamn. (Info om tider kommer)

14-16 oktober – Exte-cupen i Ljusdal.

21 oktober, genrep IK Sirius-Hammarby IF, info om speltid och möjlighet till biljett kommer.

Elitseriestart – Fredag 29 oktober, Sandviken-Hammarby IF. Se elitseriens spelschema här.

/Gustav Wall