Karlsson inför premiären

Nu är det bara en dag kvar till en efterlängtade premiären och hemsidan fick ett snack med tränaren Stefan Karlsson.

Det har varit en djävla försäsong på ren svenska. Sedan Zinkenhallen revs har det varit huggsexa om tiderna i staden och A-laget har stundtals tränat kl 08.00 på morgonen på Stora Mossen.

-Det har nog varit den värsta försäsongen hittills, säger Stefan Karlsson. det har varit väldigt lärorikt och ingen har gnällt. Istället har det sammansvetsat truppen.

Cuperna har gett blandade resultat och det har sin förklaring.

-I svenska cupen var vi riktigt bra i de två första matcherna, i world cup orkade vi inte riktigt på grund av sjukdomar och skador.

Förra säsongen hade Karlsson en roll bakom Misja Pasjkin men i år är den rutinerade gamle världsmästaren och förbundskaptenen nr ett igen.

-Det är givetvis inte bara att kliva rätt in men jag tvekade inte när Hammarby frågade. Det har varit rörigt i föreningen men jag har varit med förr under de riktigt hårda åren.

Många av de rutinerade spelarna försvann, kändes det tungt?

-Man ska aldrig gråta över spilld mjölk och vi fick många nya väldigt duktiga spelare. Jag är jättenöjd med de nyförvärv vi har fått.

Det kom tre nyförvärv sent in som spetsade truppen.

– Ja, det var jättenyttigt och nu har vi fått bredd på de offensiva platserna. Jonas Söder är skolad i Edsbyn och är en ung kille med ett mycket bra skott, Filip Åström är också en ung spelare med en stor utvecklingspotensial och till slut djupledsforwarden Pekka Rintala som har massor av rutin.

Vi har också något så ovanligt som två jämna målvakter.

-Verkligen, Max Bergström och Filip Mörkdal kommer att alternera i målet. Max börjar mot Åby/Tjureda.

Har ni satt något mål för säsongen?

-Nej, vi ska sätta oss och snacka om det så får vi se. Vi måste dock ha stort tålamod med laget, det är helt nya spelare på nio positioner av elva jämfört med förra säsongen.

Som assisterande har du din son Viktor i år.

-Ja Viktor har varit aktiv på elitnivå och kan bandy. Han kommer sköta byten o dylikt under matcherna, avslutar Karlsson.

Solen börjar gå ner över Tantolunden och det är bara en dag kvar innan vi återigen får se världens vackraste lag i världens vackraste sport. Nu kör vi!

S