Kapten Rimgård: ”Knyter näven om jag hamnar på läktaren”

Rimgård har fått äran att bära kaptensbindeln i år. Bajen har startat säsongen klart godkänt och Motala ska brytas ner och besegras på fredag, säger lagkaptenen. Men vad innebär egentligen lagkaptensansvaret?

Det innebär inte så mycket egentligen. Man ska leda laget. Fast det är många i laget som är ledare, så ansvaret är fördelat på flera. Det handlar för mig mycket om ett ansvar att se till att alla i laget har rätt fokus i skallarna och se till att de presterar. Det blir lite mer än att bara tänka på sin egen prestation. Sen så är det ju slantsingling med domarna också, säger Rimgård med glimten i ögat.

KÖP BILJETTER TILL FREDAGENS ZINKENPREMIÄR HÄR!

–Jag försöker hjälpa andra så att de också presterar så bra som möjligt. Det gör jag genom att prata och stötta lagkamraterna. Alla ska må bra och trivas, helt enkelt. Det är kul att ha det ansvaret, men egentligen är det inte så stor skillnad mot hur jag brukar vara även när jag inte är lagkapten. Det är också en ära att få vara lagkapten i en så stor och fin förening som Hammarby. 

Du har spelat vänsterback nu i de senaste matcherna, hur ser du på det?

Jag tycker det är jättekul att spela back. Det innebär att jag får ha mer boll och komma närmare mina motståndare vilket gör att jag mer involverad i spelet så att säga. Felix Nyman har varit jättebra som libero. Vi en stark konkurrenssituation om backplatserna nu och det är bara roligt. Det håller mig på tårna. Jag menar att om jag skulle hamna på läktaren så är det bara att knyta näven, träna mer och ta tillbaka min plats. 

Kan du sammanfatta lagets insatser så här långt?

Resultatmässigt är det helt okej, att förlora borta mot Edsbyn och Broberg är ingen katastrof även om det inte är okej att resultaten springer ifrån. Vänersborg rånar oss på två poäng. De spelar som vanligt utan eget spel och vi dominerade matchen tycker jag. Vi borde ha tagit två poäng mot dem. Det är den enda plumpen i protokollet hittills denna säsong tycker jag. Så jag tycker att vi har en godkänd start på säsongen. Vårt spel kommer mer och mer. Vår defensiv känns trygg och vi behöver bli jämnare i vår offensiv.

ZINKENPREMIÄR HAMMARBY IF – IFK MOTALA 25/11

1269 st sålda plåtar
0 6500

Hur ser du på motståndet, Motala på fredag 25/11?

Det blir en tuff match. De har varit bra de senaste åren. De har sin styrka i kollektivet där alla i laget jobbar stenhårt från straffområde till straffområde och de vinner ofta på att de kämpar ner sina motståndare. 

Hur ska ni göra?

Det tråkiga svaret är att vi ska spela vårt eget spel. Vi har kommit en bra bit i att utveckla det. Nu när vi har fått behålla en stor del av stommen i laget börjar vi närma oss det Motala har, nämligen stabilitet i utvecklingen. Vi gillar att vara ett spelförande lag och jag hoppas vi kan bryta ner dem och vinna med 3-1 till slut.

Och så Zinkenpremiär på fredag! Hur mycket ser du fram emot det?

Det ska bli skitkul med den oslagbara inramningen på Zinken! Så får vi hoppas på bra väderförutsättningar för bra bandy också.

/Mats Öström