Jonna Nyman ny klubbchef i Hammarby Bandy

Hammarby Bandy har anställt Jonna Nyman som klubbchef på heltid, med start omgående.

(På bilden är ordförande Magnus Alfredsson och klubbchef Jonna Nyman.)

Jonna har varit aktiv i Hammarby Bandy sedan sju år tillbaka och har hunnit med flera år i styrelsen och två år som ungdomsansvarig. Dessutom är Jonna spelare i damlaget. Nu kommer hon också jobba som Hammarby Bandys klubbchef under hela säsongen 2022/23.  

–Det är en stor ära att få möjligheten att ta ett ännu större ansvar för Hammarby Bandy. Det ska bli väldigt roligt och det kommer bli många långa dagar och kvällar på Zinken, säger Jonna Nyman. 

Vad skulle du säga är dina prioriterade frågor för att få en framgångsrik och välmående förening? 

–Tålamodet är viktigt. Vi har påbörjat en mängd bra förbättringsarbeten de senaste säsongerna. Jag vet att det låter svävande nu, men det är för att det är så många parallella saker vi jobbar med. Vi är en bra bit ifrån vårt mål men samtidigt så ser man hela tiden en utveckling.   

Ordförande Magnus Alfredsson säger att möjligheten att anställa en klubbchef, som dessutom flankeras av två kanslister, en ungdomsanställd och ett par resurser på marknadssidan, är ett bevis på att föreningen är på rätt väg. Något som är ett måste i en bandysport som varit på nedgång under en tid. 

–Jonna kan ungdomsbandyn sen flera år tillbaka och den är väldigt viktig för hela föreningens fortlevnad. Ungdomssidan skapar återväxten som vi behöver, både på isen och läktarna och Jonna är väldigt duktig i det arbetet. 

–Jag har också varit involverad i mycket annat kring föreningen, säger Jonna. Till exempel styrelsearbete men också i Zinkentältet och matcharrangemangen i stort.

Anställningen är en säsongsanställning, vilket gäller för alla föreningens tjänstepersoner. 

–Det är osäkra tider för oss liksom för många andra branscher, säger Magnus. Vi behöver mobilisera alla krafter vi kan för bandyns skull. Vår målsättning är att kunna tillsvidareanställa flera resurser, där Jonna är en, men riktigt där är vi inte. Förhoppningsvis är vi där i slutet av en väldigt lyckad säsong 2022/23. Det är fortsatt hårt, och smart, arbete som gäller. 

Både Jonna och Magnus vill poängtera att det är underbart att jobba för och med Hammarby Bandy. 

–Vi har en fantastisk publik, många lojala sponsorer och en unik hemmaplan mitt i huvudstaden, säger Magnus. 

–Nu väntar en mycket spännande säsong med Jonas Claesson som tränare, många stockholmskillar i herrlaget och med en bra försäsong i ryggen tack vare Gubbängens skridsko- och bandyhall. Och så Jonna Nyman som klubbchef, säger ordförande Alfredsson. 

Vill du komma i kontakt med Jonna Nyman kan du ringa kanslitelefonen 070 966 1889 eller maila jonna@hammarbybandy.se