Jonas Claesson ny huvudtränare i Hammarby Bandy

Hammarby Bandy-legendaren Jonas Claesson blir ny huvudtränare för herrlaget. 51-årige Jonas Claesson har skrivit på för två säsonger.

(På bilden: Viktor Karlsson och Jonas Claesson)

Hammarby Bandy och Jonas Claesson är överens om ett tvåårskontrakt där en av Zinkensdamms största kultspelare genom tiderna nu tar över huvudansvaret som tränare.

–Det började med frågan om att hjälpa till. Jag har sett vad Hammarby börjat att bygga och kände att det var en utmanade och rolig uppgift att vara en del av. Sen så pratade jag mycket med Viktor Karlsson och Carl Malm och med tanke på hur mycket jobb som väntar, för alla inblandade, så blev jag mer involverad och motiverad för varje samtal, säger Jonas Claesson.

–Jag började känna att det här verkligen skulle fungera i det skede i livet jag är i, att jag kan lägga den energi och den tid som krävs. Tajmingen var bra, konceptet är bra, sen är det väldigt mycket jobb som väntar nu och det ser jag framemot, säger Claesson.  

Du är en mytomspunnen spelare på Zinken och hade en stor del i att göra Hammarby Bandy till en av Sveriges största och bästa bandyklubbar. Hur känns det att vara tillbaka i Bajen?

–Hammarby är min klubb. Det är Hammarby och Vetlanda jag har representerat under hela min karriär och de klubbar jag håller nära hjärtat, säger Claesson, som har dubbla boenden just i klubbarnas områden – både i Stockholm och Småland.

Vad väntar nu?

–Det är mycket planeringsarbete, som startar på en gång. Det gäller exempelvis att sätta sig in i fysträningen liksom planering för träningstider och matcher inför säsongen. Stockholm är ju lite speciellt kring träningsmöjligheter så det gäller för mig att förstå hur det fungerar i samspråk med de som varit involverade tidigare, säger Jonas Claesson.

Involverade i rekryteringen av Claesson har sportsligt ansvarige Viktor Karlsson varit tillsammans med klubbchef Carl Malm liksom styrelsen. Karlsson säger så här nu när bläcket torkat:

–Det tog inte många telefonsamtal med Jonas innan vi kände att det här var helt rätt. Jonas har visat ett stort engagemang och ett stort intresse för föreningen och sättet vi vill jobba efter. Det känns otroligt bra att ha det här klart och vi hoppas det här kan ge en boost till hela föreningen och till alla våra supportrar, säger Viktor Karlsson.

–Nu ska vi sätta ihop ett tränar- och ledarteam där vi bland annat hoppas att Jonas Lindqvist (fjolårets huvudtränare) slår Claesson följe som assisterande tränare, säger Karlsson.  

En mer uttömmande intervju med Jonas Claesson kommer under veckan.

Vill du vara en del av Hammarby Bandy via partnerskap? Ring eller mejla Viktor Karlsson på 076 851 86 60 / viktor@hammarbybandy.se. Vi bjuder gärna in dig på ett förutsättningslöst möte i våra lokaler på Zinkensdamm.

För en kommentar om Jonas Claesson kan media kontakta Viktor på ovanstående telefonnummer.

Säsongskorten till Hammarby Bandy är planerade att släppas efter sommaren.

Snabba fakta, Jonas Claesson:
Sex säsonger som spelare i Hammarby Bandy mellan 96/97–01/02,
medlem nr 2 i Hammarby Bandys Hall of Fame – vilket du kan läsa om här.
Har tidigare varit huvudtränare i Vetlanda, ryska Kuzbass och två säsonger som förbundskapten i svenska herrlandslaget.