Janssons fyrverkeri gör Bajen till vinnare över nyår

Bajen sätter punkt för sin tunga period efter att David Jansson gjort alla mål i 4-2-vinsten hemma mot Vänersborg.

Hammarby går till 2022 som vinnare efter en förlösande vinst. Förutsättningarna inför matchen stod i stor kontrast: Hammarby med ynkliga en vinst på åtta senaste matcherna, Vänersborg med en handfull matcher i följd som obesegrade. Båda sviterna bröts och det till Hammarbys glädje. Stor segerregissör blev David Jansson som gjorde två mål i båda halvlekarna. Nämnvärd är även Filip Mörkdal som stod för flertalet viktiga räddningar i andra halvlek; där gästerna sammantaget får sägas varit något bättre, liksom Bajen var något mer drivande i första halvlek på Zinkens för kvällen knackiga is och med drygt 700 engagerade på läktarna.

Hammarby tog ledningen i en tillknäppt första halvlek, och hade även chansen att utöka till 2-0 vid ett par tillfällen. Istället fick Zinkenpubliken se frislagsmål x 2, båda gångerna för gästerna. Målen kom från identiskt läge med frislag till höger och sedan pass till avslut till mål. Hammarby kunde lägligt nog kvittera innan halvtid när David Jansson, målskytt även vid 1-0, satte en retur till 2-2. Ett resultat som var hyfsat rättvist även om Hammarby varit bollförande under stora delar av halvleken.

–För att vinna matchen behöver vi hålla tätt i försvaret. Mål kommer vi att göra, sa David Jansson till SportbladetPlay i halvtid, en profetia som kom att stämma.

Halvvägs in på den andra halvleken tog Bajen ledningen med 3-2 och hattricket var klart. Robin Sundin förde in bollen på offensiv planhalva och slog en rak passning mot Jansson som fångade bollen framför sin back och rundade honom, avlossade skottet och satte sin egen retur i nät till hemmapublikens glädje.

Vänersborg pressade på för att göra 3-3 men lyckades inte överlista Mörkdal. I matchens sista sekunder kontrade Hammarby genom Kasper Milerud. I precis rätt läge assisterade ”Kappe” till David Jansson som säkrade segern, och Hammarby tog således hem säsongens båda seriemöten mot Vänersborg.

Noterbart:

24-årige David Jansson kommer med stor säkerhet göra fler mål än sin ålder den här säsongen. Redan nu har han pytsat 19 gånger – vilket är personbästa (16 baljor i fjol, tolv 2019), och anfallaren är en ljuspunkt i vintermörkret och avslutade 2021 med ett fyrverkeri.

Jansson och Milerud har gjort Hammarbys tio senaste mål.

Niklas Gifting bildade backlinje tillsammans med Felix Nyman och Tom Nyström.

Nästa match är nästa år – redan på söndag! Hammarby vs. Vetlanda kl 15.00. Ännu en väldigt viktig match i elitserien. Välkomna till Zinken på söndag, 2/1 2022.

Biljetter köper du här.

Torsdagens vinnare i 50/50-lotteriet:

Christer K, med ett telefonnummer som slutar på siffrorna 305 – kvällens vinstsumma blev 1370 kr och en lika stor summa tillfaller Hammarby Bandy. Vinnaren kommer att kontaktas per telefon.

Vinnare i bollkastningen:

Första pris, halsduk och mössa från Hammarby Bandy. Andra och tredje pris, mat och dryckesbiljetter i Zinkentältet.

  1. boll nummer 154
  2. boll nummer 45
  3. boll nummer 40


/CL
Foto: Stéfan Bertolotti