Jämna kliv i första – men VSK vann på nytt

I en match fylld av målchanser så tog Västerås SK hem segern med 7-4 (3-2). VSK hade ledningen från start till mål men den stora skillnaden mellan lagen i kväll var effektiviteten. Hammarby hade flertalet skott i virket.

Mängder med skott på mål och elva olika målskyttar. Gillar man anfallsbandy fanns det mycket godbitar från bägge lagen. Tack vare bra målvaktsspel från både läger hölls siffrorna nere. I den första halvleken var VSK klart starkare första 20 minuterna, och tog ledningen två gånger om. Hammarby kom in i målprotokollet när Ivan Lebedev snodde åt sig bollen högt och spelade Adam Gilljam som gjorde mål.

Frustrerande nog utökade VSK bara minuten senare, men Hammarby reducerade därefter på hörna när David Pizzoni gjorde mål på en variant. Hammarby var sedan nära kvitteringen på hörna, när bollen såg ut att stå still i luften, gissningsvis var det en ribbträff men det var svårt att se från bortaläktaren. På Hammarbyspelarnas gester förstod man att det var mycket, mycket nära mål.

3-2 i halvtid och de ungefär 120 tillresta hammarbyiterna befann sig i ett mellanting: Å ena sidan var vi med i matchen, både spelmässigt och på resultattavlan; å andra sidan var det samma visa i halvtid i både Söderhamn och i Edsbyn och där blev det storförlust. Andra halvlek började åtminstone bra och Hammarby hade på nytt en i virket. Vid chans till kvittering passade Bajen dessvärre fel, från mitten upp mot höger, och VSK kunde ställa om. Ett inspel fastnade halvt på en Hammarbyback och målvakt Viktor Birgersson, som börjat sin sidledsförflyttning, kunde inte vända tillbaka dit bollen var på väg och VSK gjorde det viktiga 4-2-målet.

Därefter rasslade det till både en, två och tre gånger för dom grönvitrandiga från V-ås. Hammarby hade dock flera chanser, bland annat prickade Melker Broberg kryssribban efter en fin aktion.

Det positiva var dock att det inte rann i väg. Hammarby kunde reducera två gånger om genom Isac Karlsson och David Jansson och slutsiffrorna skrevs till 7-4. VSK, som hänger på suveräna Villa Lidköping i tabellen, var det tyngre laget och höll ett högre tempo än Bajen – det går inte att snacka bort. Men Hammarby gör mycket bra och på fredag väntar en mycket spännande och viktig match mot Bollnäs hemma på Zinken. Se till att vara där – då lyfter vi vårt lag och bärgar två poäng!

Statistik VSK-HIF 7-4 (3-2):
Målskyttar: Hammarby: Adam Gilljam, David Pizzoni, Isac Karlsson, David Jansson
Assist: Hammarby: David Pizzoni, Ivan Lebedev, Robert Rimgård, Adam Gilljam
Utvisningar: Hammarby: Robert Rimgård