Jacob Bucht nästa förstärkning till Bajen

Bajen gör klart med meriterad mittfältare.

Västerås SK:s 32 årige mittfältare Jacob Bucht är klar för Hammarby.

– Det ska bli jättekul, säger Jacob, Hammarby är ett klassiskt bandylag och att spela på Zinken tror jag att alla bandyspelare vill göra.

Jacob är huvudsakligen mittfältare men kan även spela halv eller back.

– Jag är allround och mina styrkor är att jag är rätt bred i mitt spel och att jag har bra spelförståelse, däremot kan jag förbättra mitt skott.

Jacob är värmlänning och kommer från Karlstad.

– Jag har Västerstrand som moderklubb och gick sedan till Boltic där jag spelade ihop med Robin Sundin. Jag var bland annat med och mötte Hammarby i en kvartfinal i början på seklet. Sedan blev det Gais 2011 innan jag flyttade till Västerås 2014. Jacob är nybliven pappa och bor kvar med familjen i Västerås och pendlar till Stockholm.

– Jag åker med Ted Bergström, vi är ju några stycken Västeråsare som flyttat till Hammarby, avslutar han.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år och vi önskar Bucht välkommen till Bajen!

Magnusson