Ivan Lebedev förlänger med Hammarby

Ivan Lebedev har börjat rota sig i Stockholm och i Hammarbys föreningsliv. 33-åringen fortsätter minst en säsong i Bajen.

–Det känns jättefint att fortsätta i Hammarby. Det är en fantastisk förening, allt i Hammarby är fint, säger 33-årige Ivan Lebedev som förbereder sig för sin fjärde säsong i Hammarby.

–Förra säsongen kändes lite sådär, det blev delade känslor, vi hade många skador och så. Jag vill bara kolla framåt, nu kollar vi alla framåt. Förra säsongen är historia, säger Lebedev.

–Nästa säsong är mitt mål att visa till 100% vad min potential är. Vi spelar för publiken och då gäller det direkt att visa vad vi kan och det är mitt stora mål att göra det.

Ivan har blivit pappa för andra gången och familjen bor i de södra förorterna. Känslorna för Hammarby, Stockholm och Sverige är starka.

–Vi trivs jättebra här. Att få bli pappa till en pojke född på Söder, det är jättehäftigt och stort för mig. Född mitt på Söder, upprepar sig Ivan stolt. Ivan som också har en dotter.

Hela familjen söker permanent uppehållstillstånd och hoppas på att få det till hösten. Även dottern är född i Sverige.

–Vi känner oss så välkomna i Stockholm och på Zinken. Hälsa tack till alla som stöttar oss och jag är riktigt taggad på säsongen som kommer, jag ska träna stenhårt, avslutar Ivan Lebedev.

Kommentar från sportkontoret

–Det var aldrig något snack om att Ivan ska vara kvar. Ivan har blivit en viktig kugge i Hammarby Bandy, där han förutom att han spelar med a-laget också hjälpt till på ungdomssidan. Nu över sommaren assisterar han bland annat i fysträning för ungdomslag, säger Viktor Karlsson.

–På isen är Ivan skridskostark och en hårt arbetande spelare. Vi tror att Ivan har sina bästa säsonger framför sig och att kommande säsongs upplaga av Hammarby Bandy kommer passa honom bra.

–Dessutom så handlar det om mjuka värden när det kommer till Ivan, han har precis blivit pappa på nytt och är numer hemma i Stockholm. Vi jobbar hårt för att Ivan och hans familj ska få permanent uppehållstillstånd och hoppas att så blir fallet i höst, säger Viktor Karlsson.

Presentationen av Ivan var första delmålet i en skattjakt som ni styr över – läs mer här.