Isac Karlsson och Viktor Birgersson klara för Hammarby

Anfallaren Isac Karlsson och målvakten Viktor Birgersson är klara för Hammarby Bandy.

Två talangfulla spelare ansluter till Bajen. Det är Isac Karlsson, 19 år, en anfallare som i fjol gjorde 42 mål på 28 grundseriematcher i elitserien, liksom målvakten Viktor Birgersson, 23 år, som sin unga ålder till trots deltagit i A-landslaget.

–Jag har väldigt bra koll på båda killarna då de är från Småland precis som jag. Vi är tacksamma för att de hörde av sig med viljan att spela för oss. På det här sättet får vi en bredare trupp för att parera för skador. Säsongen är lång och alla krafter behövs, säger tränare Jonas Claesson.

–För oss är det därför en given möjlighet, inte minst nu när Filip Mörkdal och Pontus Nordenfors är borta på grund av skador, säger Claesson.

Båda spelarna kommer från AIK Bandy, och är spelklara till Hammarbys hemmamatch mot IK Sirius, fredag 11/11. Kontrakten är skrivna säsongen ut.

–Vi behövde säkerställa finansieringen innan kontrakten skrevs, säger ordförande Magnus Alfredsson, och det genomfördes med extern hjälp från samarbetspartners. Vår målvakt Filip Mörkdal beräknas vara borta säsongen ut och anfallare Pontus Nordenfors har cirka en månad kvar innan han är fullt redo efter fotskada.

På bilden är Isac Karlsson t v, Viktor Birgersson t h.