Isac Karlsson fortsätter i Bajen

Vår hårt skjutande anfallare har bestämt sig för att stanna i Hammarby Bandy. 20-åringen, fostrad i Vetlanda BK, har kritat på ett avtal som sträcker sig över säsongen 24/25.

Hur känns det nu, efter du slutfört din första säsong i Hammarby?

Det känns hur bra som helst, att spela här var det enda rätta beslutet att ta. Dels för att det är Hammarby som är en stor och anrik förening och dels för att jag trivs väldigt bra i stan, så det föll rätt naturligt för min del att spela här. Så jag är väldigt glad över att ha fått den chansen och jag är glad över att jag ska få fortsätta göra det.

– Man var lite orolig för hur man skulle mottagen med tanke på att man senast kom från AIK, men både jag och Birgersson har blivit mottagna på ett jättebra sätt, det har varit helt underbart och jag trivs sjukt bra i den här föreningen, säger Isac.

Vad tycker du om prestationen under säsongen? 

– Individuellt så är jag relativt nöjd med min egen målproduktion, det finns såklart många matcher där man tänker att man kunde göra mer mål, men när man summerar det hela så är jag ganska nöjd med det jag gjort.

– Vi åkte ut lite för tidigt och det är tungt fortfarande. Alla i laget vill ju visa att vi kan ta oss längre, men samtidigt så är det små marginaler som avgör dom där matcherna, Vetlanda vinner med uddamålet i båda matcherna och har lite mer medstuds än oss, så det är klart att man är lite besviken på säsongen i stort. Men vi gick till slutspel i år, det är ett steg i rätt riktning och det känns som att vi har något riktigt bra på gång.

Vad vill du säga om laget du varit del av?

– En skön blandning tycker jag, mellan unga och hungriga spelare som vill bevisa mycket och det ”äldre gardet” som fortfarande är otroligt duktiga och kanske tar ett lite större ansvar, både på och vid sidan av isen. Ett skönt gäng och jag tycker att det varit en sjukt bra stämning i gruppen. Jag själv tillhör det yngre gardet så jag har tagit väldigt mycket lärdom av dom äldre i laget, så det har varit en väldigt nyttig säsong, på många sätt.

Vill du hälsa något till supportrarna?

Ja, först och främst vill jag tacka alla för den här säsongen, ni har varit otroligt viktiga för oss! Ni är den tolfte spelare på hemmaplan och man får gåshud varje gång man spelar framför er på Zinken. Sen vill jag också skicka med att det redan finns en stor revanschlust inför nästa säsong. Så fortsätt slut upp på Zinken i nästa vinter, när ni gör ert på läktaren gör vi vårt på isen och förhoppningsvis kan vi göra er riktigt glada. Ni är Sveriges överlägset bästa publik, och det betyder oerhört mycket, avslutar Isac.

Isac Karlsson vann den interna skytteligan (32 mål) under sin första säsong i Hammarby.

/Gustav Wall