Is på Zinken

Nästa fredag är det äntligen premiär och några som har bråda dagar är ismakarna på Zinken.

Ett hett samtalsämne i Hammarbys bandykretsar, förutom de sena nyförvärven, är isläget på Zinkensdamm. Som vanligt har Zinkens duktiga vaktmästare slagits mot vädrets makter som nästan inbjudit till kortbyxeaktiviteter i stället för bandy. Nu finns det dock ett stort hopp om bättre tider.

-Ja, nu är vi positiva, säger anläggningschefen på Zinken Petra Weylandt, vi har börjat att bevattna planen och i morgon fredag drar vi i gång kylan.

Det är en hel vetenskap att göra is men Petra som har varit med några år förklarar:

-Vi behöver 3-4 grader nattetid och definitivt ingen sydlig vind. Sedan kör vi med s.k vattentåg så att varje centimeter av planen blir indränkt. När skorpan sedan är uppe så vattnar man och hyvlar för att till sist måla isen med vit isfärg och lägga linjer.

Du sa att du var positiv, hur positiv är du?

-Om bara SMHI:s prognos stämmer så är jag mycket positiv. I den bästa av världar kan A-laget gå på torsdag kväll och träna men det är givetvis med reservation. avslutar Petra.

Nästa fredag den 1/11 är det äntligen dags, kl 19.00 skrinnar våra grönvita hjältar in för att möta Åby/Tjureda och det förhoppningsvis på en perfekt is.

S