Felix Nyman inför cupen: ”Blivit bra förvånansvärt fort”

Hammarby Bandy tog ett snack med försvararen Felix Nyman inför helgens Svenska cupen och lite om hur försäsongen varit.

Hur känns det att äntligen få tillgång att träna i hall i Stockholm?

–Det känns såklart oerhört skönt, äntligen har vi samma förutsättningar som andra klubbar i mindre orter. Det är skönt att vi inte behöver åka land och rike runt för att träna i andra hallar, säger Felix Nyman.

–Formen känns fin. Vi har tränat hårt och känner oss redo för säsongen.

Hur är känslan i laget inför tävlingssäsongen? 

–Det har ju varit en hel del nytt, men det har blivit bra förvånansvärt fort. Roligt gäng med en bra mix mellan åldrar och erfarenhet. Vi har en bra sammansättning i laget så det spelar ingen roll vem man pratar med. Något som har varit kul är att se Lucas Dalin, som jag inte har sett spela så mycket tidigare. Lucas är ung men är ändå väldigt drivande och bollsäker, så hans spel är en positiv överraskning.

I helgen är det ju Svenska cupen. Vad tror du om gruppen och era chanser att ta er vidare? Villa, SAIK, Vetlanda något lag som blir extra roligt att möta?

–Vi åker dit för att vinna de matcher vi spelar, det är en tight grupp vi har hamnat i men det blir ju så när det är topplagen i Sverige som är med. Det är tufft men det är alltid kul att spela mot bra motstånd, säger Felix Nyman.

Hammarby spelar sin första match mot Sandviken på fredag 14:00, på kvällen möter man Villa Lidköping med matchstart 20:00. På lördagen spelas sista gruppspelsmatchen där man möter Vetlanda med matchstart 14:00

Hur tror du att säsongen slutar för er?

–Vi spelar för att vinna varje match så vi gör vårt bästa för att det ska gå så långt som möjligt, personligen så vill jag göra min bästa säsong någonsin, jag vill hjälpa laget med det jag är bra på så att vi tar oss dit vi vill.

Hur kommer det kännas att spela inledande matcher inför, förmodligen, nära på tomma läktare?

–Jättetråkigt och speciellt såklart, vi har en av få klubbar som kan en riktig storpublik så det är tråkigt att inte kunna spela framför publiken. Det som är skönt att veta är att våra supporters följer matcherna ändå så vi får knyta våra nävar och göra det bästa av situationen, vi hade såklart hellre spelat inför fullsatta läktare på Zinken.

/Gustav Wall, praktikant från Idrottsfolkhögskolan

Spelschema för Svenska cupen:

  • Gruppspel, match 1: HIF – SAIK fredag 14.00
  • Gruppspel, match 2: HIF – Villa Lidköping fredag 20:00
  • Gruppspel, match 3: HIF – Vetlanda lördag 14:00
  • Går man vidare från gruppen så spelas semifinaler och final under söndagen, semifinal 1 09:00, semifinal 2 11:00 och final 16:00