Information från Hammarby Bandy

Nedan följer en sammanfattning av läget i Hammarby Bandy. Frågorna vidrör bl.a säsongskort och publikrestriktioner.

 

Information från Hammarby Bandy, fjärde november – 20.

Som vi nu börjar bli vana vid är det osäkra tider, där förutsättningar kan förändras med kort varsel. Här är en lägesrapport för vad som gäller i Hammarby Bandy just nu, med fokus på herrarnas representationslag.

På lördag, kl 16.30, har Hammarby match mot Sirius i Gubbängshallen. Det kommer inte att tillåtas någon publik p.g.a pandemiläget.

I dagsläget är säsongspremiären inplanerad till fredagen 13 november, då Hammarby ”gästar” AIK i Gubbängshallen.

Fredagen därpå, 20/11, blir det hemmapremiär mot Bollnäs. Den är planerad att spelas på Zinkensdamm, men det finns en viss osäkerhet till om isen är klar till dess. Väder och vind har inte varit till någon hjälp för is-makeriet, och processen har ännu inte kommit i gång. Idrottsförvaltningen har meddelat att de behöver ungefär en vecka på sig för att få fram matchduglig is, som beslutet är nu kommer vår hemmapremiär spelas på Zinken.

Men, det finns alltså en viss risk för att matchen mot Bollnäs flyttas till Gubbängshallen, då förmodligen med samma speldag och tid (kl. 19, 20/11).

Här vill vi poängtera att vi inte finner det omöjligt att korrigeringar av spelprogram och uppskjutna matcher kan ske. Vi har exempelvis ingen tydlig bild av vad som händer ifall ett elitserielag drabbas av flera sjukdomsfall, p g a covid-19, just innan match.

Vi kommer att ha säsongskortsutdelning ifrån en av Zinkensdamms kiosker, från och med lunch fram till kvällstid, under onsdag 11/11 och torsdag 12/11. Vi återkommer med mer information kring det. Vi kommer givetvis ha det ”corona-säkert”. Ytterligare ett tillfälle kommer sedan finnas att hämta upp säsongskort för er som köpt ett. Om du är i riskgrupp kan du meddela info@hammarbybandy.se att du vill ha ditt säsongskort hemskickat.

Hur ska du då få använda ditt säsongskort?
Det råder det ju såklart stor tveksamhet kring. I vilken utsträckning du som säsongskortinnehavare kommer kunna gå på matcher är beroende på vilket åskådarantal som tillåts. Sedan kommer det att ske en utlottning för er som har säsongskort, likt vad andra klubbar har gjort. Utgår vi från att 50 personer tillåts så är chansen mindre än 10% att du får gå på en specifik match, medan det blir närmre 50% chans att du får gå om det är 300 personer som tillåts.
Eventuella kompensationer för köpt säsongskort kommer inte att kunna fastslås förrän säsongen är genomförd, eftersom att vi behöver veta hur många matcher som Ni hade möjlighet att se.

Just nu utgår vi ifrån att ingen lösbiljettförsäljning kommer ske överhuvudtaget under säsongen.

Angående publikfavoriten Zinkentältet så har vi inget definitivt besked på hur vintern blir, men det är inte troligt att Zinkentältet monteras så länge som det ligger hårda publikrestriktioner. Samtidigt jobbar vi hårt för att få ett stadigvarande serveringstillstånd, en process som vi upplever som framåtskridande.

Vi vill också informera om att personalen på Hammarby Bandys kansli är permitterade, vilket innebär att viss tillgänglighet och kommunikation kan vara begränsad från kanslihåll. Permitteringen kan exempelvis påverka rapporteringen kring herrlaget i sociala medier och på hemsida.

Avslutningsvis vill vi lyfta den mycket positiva nyheten kring att Hammarby IF Bandy fått elitlicens för säsongen 2021/22. Det är ett tydligt tecken på den framtidstro som råder trots de svåra tiderna. Ett annat tecken som gör oss motiverade är det stöd och den uppbackning vi får från er supportrar.

/Hammarby Bandy