Inför Västerås SK borta – Folkesson ger kollen

Bajens nya jätte Simon Folkesson har givetvis koll på kommande motståndare Västerås SK, det var just därifrån han kom till Bajen inför säsongen.

Hammarby kryssade mot Edsbyn under onsdagen, i vad som till slut blev en underhållande match. Återigen höll Bajens defensiv tätt, trots skador, och släppte endast in ett hörnmål. Framåt skapades en hel del.

–Det var en svårspelad första halvlek, det var bara att kriga, men i andra halvlek när vädret var bättre så lossnade det för vårt spel. Jag tycker vi borde vunnit matchen, vi var alla lite besvikna efteråt. Men nu i efterhand så känns en poäng helt okej med tanke på våra skadebekymmer och så, säger Simon Folkesson.

Match redan i morgon, mot Västerås SK. Hinner man vila upp?

–Vi har träning i dag, då får man känna efter själv hur mycket man orkar ge, vissa kör rehab. Det är inga problem med matchandet, vi är tränade för det här och är ju vana med det sedan cuperna inför säsongen.

Simon Folkesson, med nummer 43, är ny på Söder, efter att just ha lirat flera säsonger med morgondagens motståndare.

–Det kommer vara lite annorlunda att spela mot dem, – att möta många spelare som man känner, men jag har varit i sådana här matcher tidigare så det blir inga problem.

Västerås har en vinst på fyra matcher och tre inspelade poäng. Bajen har fyra poäng på fyra matcher. Vad ska Hammarby se upp med i morgon?

–Jag tror det är kollektivet VSK som man ska passa sig för, de har många duktiga spelare, säger Simon Folkesson.

Varför vinner Hammarby?

–Vi tar steg hela tiden. Matchen mot Edsbyn var ett rejält kliv framåt och nu kommer vi kliva in i matchen i Västerås med en inställning som är 100-procentig. Därför vinner vi.

–Klart att vi borde gjort lite fler mål, men när man snackar om att man har problem med till exempel hörnor så blir det egentligen bara svårare, det blir större press. Man ska bara låta det gå, man måste ha kylan och bara vänta. Det kommer släppa. I början av träningsmatchandet i säsongen så gjorde vi hörnmål utan att ens ha tränat på det, så det kommer. Det är bara att jobba hårt, säger Folkesson.

/CL

Vill du hänga med på resan i morgon? 16.00 från Zinken går bussen och för 250 kr får du både bussresan och matchbiljett. Maila info@hammarbybandy.se om du vill haka på.