Inför Hammarby – Frillesås

På onsdag har Hammarby chans att få revansch efter den snöpliga förlusten mot Frillesås i lördags. Men då gäller det att spela på topp mot Hallandslaget som hittat formen och kommer till Zinken med två raka vinster i ryggen.

Utvisningarna spelade en avgörande roll i lördagens match. Hammarby drog på sig fyra stycken, samtliga resulterade i baklängesmål. Detsamma gällde för Frillesås enda utvisning. Så för spelarna gäller det att ge allt i onsdagens matchen, men samtidigt inte bli frusterade och dra på sig onödiga utvisningar.

Efter 18 omgångar ligger Frillesås på 13:e plats i tabellen med sju poäng, strax efter Hammarby men före Tellus. På de första tolv omgångarna tog Frillesås en enda poäng. De senaste sex omgångarna har laget vunnit mot Vetlanda, Sirius och Hammarby och tagit sex poäng. Så det är ett formstarkt lag Hammarby möter.

Fredrik Brandin toppar Frillesås interna skytteligan med 15 mål, följd av Adrian Emretsson 10 mål och Sergey Pochkunov 9 mål. Målet vaktas av Christian Axelsson, reservmålvakt Simon Staaf har vaktat målet vid tre tillfällen. I Hammarby toppar Kasper Milerud skytteligan med 14 mål, följd av Christoffer Fagerström med 13 och Daniel Mossberg med 12 mål.

Hammarby ligger på tolfte plats med 12 poäng. I vanliga fall betyder det kvalplats, men på grund av covid-19 flyttas inget lag ner denna säsong. Tiondeplats betyder åttondelsfinal. Just nu har Vetlanda med 15 poäng den platsen. På grund av Hammarbys målskillnad är avståndet till tiondeplatsen i praktiken fyra poäng. Hammarby är inne i tung period med sju raka förluster. Men den osannolika sviten måste ju spräckas någon gång. Så varför inte på onsdag?

Frillesås spelar sin tredje säsong i elitserien och lagen har mötts fem gånger. Första säsongen blev det två ganska klara segrar för Hammarby, men förra året tappade Hammarby en poäng på bortaplan.

Hammarbys tidigare matcher mot Frillesås (elitserien)
2020/21     Frillesås BK – Hammarby IF       6-4
2019/20     Hammarby IF –   Frillesås BK     5-4         (publik 1873)
2019/20     Frillesås BK – Hammarby IF       2-2
2018/19     Frillesås BK –  Hammarby IF       2-5
2018/19     Hammarby IF – Frillesås BK        6-2         (publik 1401)

/Sten Haase
foto: Romus Ramström