Inför fredag: David Jansson – killen som inte är helt hundra

När första målet rullar in för David Jansson, då är chansen stor att det blir fler innan matchens är slut. Hammarbys 26-åriga anfallare har hunnit göra 99 elitseriemål för klubben, och siktet är inställt på en tresiffrig milstolpe i morgon, fredag, på Zinkensdamm.

Tanken med den här David Jansson-intervjun var att fokusera på hur ofta ketchupeffekten slår till efter ett Janssonmål i en match. Det har nämligen varit återkommande att Jansson slutar på fyra gjorda mål genom åren, och hans hattricks är än fler. Mot Motala för några veckor sedan överträffade han allt det där och sprätte dit fem mål i en och samma match.

Men vid en snabbtitt på David Janssons statistik i Hammarbytröjan så skedde en fokusändring.
Jansson är inne på sin femte säsong i Hammarby och har spelat 134 st elitseriematcher, och gjort 99 mål!
Så det är goda chanser att det blir ett hundrajubileum mot IFK Vänersborg i morgon, allt som krävs är ett ynka nätrassel.

–Det siktar vi på! Hundrade målet och en seger på Zinken, säger David Jansson.

–Träningsveckan har varit riktigt bra med tre bra pass ute på Gubbängen, och känslan är att alla är pigga och krya, förutom Arvid Kihlström som fortfarande kör rehabträning.

Du snittar mer än ett mål per match hittills den här säsongen och fick en fullträff med dina fem mål mot IFK Motala. Vad är det som har klaffat bra i spelet?

–Det har varit en bra connection mellan oss spelare. Exempelvis fick jag en drömpass av Adam Gilljam i den matchen, men den kommer också i från att jag passat bollen till Adam innan. Vi tränar mycket på att sätta fart och det är något både Adam och tränare Misja Pasjkin har tryckt på att vi ska göra. Det var väldigt kul att göra det målet för assisten är spektakulär, säger Jansson.

Om man ser till de matcher där du gör fler än ett mål, vad är det som får det att lossna?

–Det är väl en självförtroendegrej. Att man inte tänker för mycket, säger Jansson.

Men vad kan man då göra för att ha det självförtroendet direkt från start? 

–Det är en svårlöst fråga men generellt handlar det ju om att åka skridskor och hitta ytor och lägen. När man gör ett mål så blir det ju mer naturligt, dels i relationen mellan oss i vårt lag, exempelvis mellan assistläggaren och målgöraren, men det blir lite mer att tänka på även för motståndarna när man väl lyckats en gång. Jag tror att vår connection mellan spelare blir bättre och bättre, som jag var inne på tidigare, och då kan man ta med sig mycket av det som varit bra i tidigare matcher in i de nya, säger David Jansson, 99:e målsskytten som förhoppningsvis når 100 i morgon.

Vi ses på Zinken för fredagsbandy – köp biljetter här.

/CL