Imponerande seger mot Edsbyn

Det blev seger med 8-5 (5-0) mot svenska mästarna Edsbyn på Hälsingeturnén som fortsätter med Bollnäs i morgon. Första halvlek var, precis som i Västerås i den första träningsmatchen, helt Hammarbys. Ett rappt och effektivt Bajen åkte lite som man ville ut och in i det rödblåa försvaret och det gav utdelningen. Adam Gilljam gav Hammarby ledningen på straff, Jeppe Jonsson utökade innan matchens lirare Ilja Grachev gjorde 3-0. Nyförvärvet David Thorén gjorde mycket snyggt 4-0 innan det var dags för Grachev och Jeppe att ha lite skoj igen. 5-0 i paus var nästan i underkant.

Precis som i Västerås så orkade inte de grön/vita hålla upp spelet i andra halvlek och Byn kröp allt närmare med Mattias Hammarström som den tongivande. Ilja Grachev stack dock emellan med 6-2 innan Byn kom upp till 6-5. Lite nervöst blev det nog men detta var Hammarbys match och Gilljam (straff) och Jeppe stängde butiken och 8-5 var ett faktum.

Totalt sett en imponerande insats av Hammarby men tanke på att Edsbyn har varit på stor is sedan slutet på Juli. I morgon, lördag, väntar Bollnäs kl 12.00 och matchen sänds på Bandypuls.

Text: Stefan Magnusson