Imponerande insats mot Villa

Hammarby imponerade stort i den andra matchen i svenska cupen och tog en poäng av svenska mästaren.

Det blev till slut 3-3 (2-0) efter ordinarie tid mot Villa Lidköping. Villa avgjorde förvisso i sudden till 4-3, men det resultatet har endast betydelse om lagen skulle komma på samma poäng och samma målskillnad.

Det fanns vissa farhågor före matchen att Villa/Lidköping, som ligger långt före träningsmässigt, skulle göra processen kort med de grönvita men istället fick vi se ett respektlöst Hammarby göra en imponerande insats. Under den första halvleken var försvarsinsatsen i princip felfri och ett frustrerat Villa fastnade gång på gång i Hammarby styrspel. När dessutom omställningarna var giftiga så kunde Hammarby gå till pausledning med 2-0 efter mål av David Jansson och Ted Bergström.

Andra halvlek började lika bra och efter fem minuter kunde den utmärkte försvaren Fredrik Larsson slå in 3-0. Efter det blev det tuffare och ett antal utvisningar för båda lagen gjorde matchen ryckig. Villa reducerade två gånger genom Joakim
Andersson och det blev en rafflade avslutning. Tyvärr lyckades Martin Karlsson trycka in bollen bakom en storspelande Max Bergström i slutminuten men givetvis ska Hammarby vara mycket nöjda med sin insats.

Det är inte många lag som spelar jämt med Villa nuförtiden och man hade mycket väl kunnat vinna dagens drabbning. En gedigen laginsats där alla ska ha beröm.
I morgon väntar IFK Vänersborg och det räcker med en vinst för att gå vidare.