Dags för tävlingsstart – Svenska cupen spelas i helgen

Här är en genomgång av förutsättningarna när Bajen drar till Lidköping för lir mot de bästa svenska lagen.

Hela truppen åker med till Lidköping men det är skadeskavanker på ett par av spelarna.

Det stora avbräcket är att Christoffer Fagerström är avstängd från gruppspelets tre matcher, det på grund av en händelse i fjolårssäsongens slutspel, när ”Fager” lirade i Bollnäs. Fagerström fick där fyra matchers avstängning och kan i helgen potentiellt bara lira i turneringens final, ifall Bajen tar sig dit.

För den som ser framåt i tiden så är en viktig del i detta cupspel alltså att Hammarby tar sig vidare från gruppen, eftersom att Fagerströms avstängning då är avklarad (3 matcher gruppspel + semifinal) vilket möjliggör att han är med i seriepremiären av elitserien, som ju spelas mot AIK.

Alla matcher kommer att sändas. Vi kommer från Hammarby Bandys sida att försöka förmedla så mycket material som möjligt via våra kanaler (främst hemsida, facebook och instagram) under hela helgen. 

Här nedan är en genomgång av gruppspelet. En eventuell semifinal (dit gruppens två bästa lag går) spelas på söndag förmiddag och finalen spelas söndag eftermiddag.

Fredag den 23/10 kl 14.00
Sandviken blir en nyckelmatch för de grönvita. En seger ger den skjuts laget behöver inför den fortsatta turneringen, en förlust och det blir en mycket tyngre resa. Sandviken har blandat lite på försäsongen men är nog bättre än vad många tror. Förlusten av Erik Säfström till Villa/Lidköping och Linus Pettersson till AIK är givetvis tunga att bära men truppen har en mix av gammalt och nytt och kan nog överraska många den här säsongen. Daniel Berlin bär laget från sin mittfältsposition och 5-1 segern mot starka Västerås förra helgen imponerar. Det finns dock vissa försvarsbrister som vi hoppas att Hammarby utnyttjar.

Fredag den 23/11 kl 20.00
Villa/Lidköping BK är i kraft av hemmaplan lite av favorit till slutsegern. Värvningarna av Christoffer Edlund och Erik Säfström är inte kattskit och även om Johan Esplund och Jocke Andersson lämnat är västgötarna riktigt bra. På försäsongen vann man ganska enkelt Vänersborgsklubbans cup efter segrar mot Frillesås, AIK och Vänersborg men i helgen hackade maskineriet lite då det bara blev kryss mot Sirius. Om Hammarby kan göra om den fina prestationen från förra årets cup då matchen slutade 3-3, efter Bajenledning med 3-0, så ser det väldigt ljust ut.

Lördag den 24/11 kl 13.45
Vetlanda BK är som vanligt är det svårt att bedöma var smålänningarna står. Offensivt är laget väl rustat med hemvändaren Jocke Andersson från Villa/Lidköping och Filip Bringe från förra säsongens slagpåse Åby/Tjureda. Defensivt är det lite skakigare, bland annat har Tobias Nyberg lämnat för AIK. Vetlanda har sett hyfsade ut i träningsmatcherna och bland annat spelat jämnt med Villa/Lidköping men vill Hammarby överleva gruppen så ska denna match vinnas.

/Magnusson