Huvudtränare Lindqvist inför avslutningen: ”Det är optimalt”

"Linkan" berättar att han är nöjd med attityden som laget visade senast mot Motala och att spelschemat framåt är till Bajens fördel, han förklarar även hur viktigt det blir att ha publikens stöd i de avslutande omgångarna.

Berätta vad ni tar med er från vinsten mot Motala i tisdags? 

Det vi främst tar med oss är attityden, det vi visade mot Motala gav hela gruppen ny kraft. Spelet i sig kanske inte var en skönhet alla stunder, men attityden vi visar är ju perfekt. Det är där vi vinner matchen tycker jag, vi visar mer hjärta än Motala helt enkelt, säger Jonas.

Tuff uppgift väntar i kväll när ni möter Villa Lidköping borta, hur agerar ni på den?

Det är nog säsongens tuffaste bortamatch, vi får rikta in oss på att vara en jäkla tajt och kompakt defensiv och bygga plus där, det vi sagt är att vi ska vara gedigen i ”deffen” och få ihop prestationen, det är viktigt att vi kan vara nöjd med insatsen än hur matchen slutar.

Efter matchen mot Villa väntar fyra raka hemmamatcher som avslutar serien, hur känns det?

Så skulle man ha det jämt! Det är klart att det är perfekt att kunna avsluta grundserien på Zinken, dessutom med matcher under en hel vecka, det är optimalt. Vi hoppas att vädret är på vår sida också så ska vi se till att bjuda på riktigt fin bandy till veckan.

Uppskjutna matcher fram och tillbaka under i stort sett hela säsongen, hur håller du som tränare uppe motivationen hos spelarna?

– Dom håller modet uppe själva, absolut. Sen hjälps vi åt att kasta in energi, vi har inte tyckt synd om oss själva, vi har hela tiden riktat våra blickar framåt och gått in hundra procent inför nästkommande match. Grabbarna har skött det på ett bra sätt och gjort det bästa av situationen under hela säsongen, säger Jonas.

Det har varit en del skador och sjukdomar även i Hammarbys trupp under säsongen, vad tycker du om er prestation i stort?

Vi har blandat och gett, det måste jag ju erkänna, men det har ju med sjukdomar och skador och göra. När vi har varit på topp har vi varit riktigt jäkla bra, det är dom bilderna vi tar med oss nu till det som kommer. Det är bra att vi kan luta oss tillbaka mot att vi gjort riktigt fina prestationer och vi vet att vi kan göra det framåt också.

Att få avsluta seriespelet på hemmaplan, med fyra raka matcher på Zinken, vad betyder det för laget?

– Det betyder otroligt mycket, när det blir drag på Zinken så ger det massa energi till hela gruppen, det är publikens stöd som gör skillnaden många gånger skulle jag säga, det gör att vi puttar in det där lilla extra, ett bra exempel på det är ju matchen senast mot Motala, avslutar Lindqvist.

Här köper du biljetter till Hammarbys kommande hemmamatcher.

På söndag innan matchen mot Västerås säljer vi ut de säsongskort vi har kvar, de kommer att säljas för 250 kr styck, och det ger dig möjlighet att se de fyra hemmamatcher som väntar. Dessutom får du tillträde till eventuellt slut- eller kvalspel. Korten köps i huvudentrén, cirka 60 stycken kvar – först till kvarn.

/Gustav Wall