Hoppfullt spel från kryssande Bajen

Hammarby spelade 2-2 mot Sirius i genrepet inför årets Elitseriesäsong. Axel Jansson och Pontus Nordenfors gjorde Bajens mål.

Det var mycket som var bra i Hammarbys genrep.

Första halvlek var tveklöst en av försäsongens bästa. Över 45 minuter hade Sirius bara halvlekens första chans och också en av de sista – på den sistnämnda stod Filip Mörkdal för en spektakulär räddning efter egen retur. I övrigt var det Hammarby som stod för chanserna, och dom var inte få:

David Pizzoni, ribba på hörna.
Kasper Milerud, ribba på hörna.
Kasper Milerud, volleyskott.
David Brodén, på egen hand.
Pontus Nordenfors, på ovanstående retur; blåsvart back räddade på mållinjen.
Ivan Lebedev med avslut.
Kasper Milerud, fint framspelad av Robin Sundin.
För att nämna några av chanserna. Alltså: fint spel av Bajen, men generellt sett lite för snälla avslut.

Mål och halvtidsledning blev det i varje fall när David Brodén avancerade vackert och passade fram till Axel Jansson. Axel, i spjutspetsen Davids frånvaro, såg till att en Jansson blev målskytt när han la in bollen kyligt.

Appropå givna målchanser, i andra halvlekens första minut fick Ivan Lebedev ett friläge som förmodligen gav lite väl mycket betänketid. I ett läge där Ivan gör mål 99 gånger av 100 var det retsamt nog den unika missen som hände – den lär inte ske igen på åratal.

Den andra halvleken blev mer jämn. I försvarsspelet var Hammarbyspelarna lojala och följsamma vilket förhindrade skottlägen för de blåsvarta. Matchen i stort innehöll inga utvisningar och två hyfsat strukturerade lag tilläts hålla en hög nivå även i det fysiska spelet. Om något problem fanns för Bajen var det med en handfull djupledsbollar från Sirius och det var bland annat så som ett av hemmalagens mål kom till (till 2-1, Bajen kvitterade till 2-2 minuten senare).
Matteo Tuveson, Bajens keeper i andra halvlek, fick också avvärja en djupledsboll på ett förtroendeingivande vis, ett ingripande som var betydelsefullt för matchens utgång.

Framåt så fortsatte Hammarby att rada upp chanser hela vägen till slutsignal. Siriusmålvakten Anton Andersson gjorde flera fina räddningar, men nog borde Bajen ändå gjort ett par fler mål på sina många fina anfall som nästan alltid slutade med avslutningslägen inne i motståndarnas straffområde.

Nu är förberedelserna klara och vi laddar upp för elitserien. Först ut är nästa fredags bortaresa till Sandviken. Sedan väntar hemmapremiären mot Örebro SK. Vill du anmäla dig till vår bortaresa så har du en direktlänk till anmälningssformuläret här. Priset är formidabla 300 kr för bussresa t/r inkl. matchbiljett.

Tryck på bilden för att komma till vår biljettsajt.