Hemmapremiären är här – all info du behöver

I morgon spelar Hammarby Bandy hemmapremiär mot Vetlanda BK och vi väntar mycket folk till Gubbängens skridsko- och bandyhall. Det finns en hel del info att ta del av, bland annat gällande polisens beslut om väskförbud. 

Entréer: öppnar kl 17.30.
Säsongskort: Har du köpt säsongskort kan du hämta ut det i entrén. Det finns också möjlighet att köpa ett om du vill det.
Mat och dryck: Går att köpa från kl 17.30. Vill du boka bord i VIP-matsalen har vi några platser kvar, mejla david@hammarbybandy.se
Klack: Hammarby klacksektion är mot VIP-matsalens kortsida, i närheten av där Hammarbys avbytarbås är. Det finns flaggor som märker ut sektionen.
Kommunikationer:
Tunnelbana till Gubbängen. Vill du ta dig hela vägen till Gubbängens IP så är busslinje 143 från flertalet tunnelbanestationer i söderort att rekommendera. Efter matchen avgår Buss 143 mot Gubbängens C kl 21.15 och 21.45.
Säkerhet: Polisen fattade den första november om ett totalt väskförbud på större evenemang i Sverige, på grund av terrorhot. Förbudet gäller från den 1 nov, men evenemang som redan har tillstånd omfattas inte. För Hammarbys match mot Vetlanda gäller alltså inte väskförbudet – men, vi som förening uppmanar er alla att lämna väskan hemma.  Läs mer om beslutet här.

Köp biljetter till matchen här!

Sportsling info: Hammarby – Vetlanda BK

Hammarby väntar fortfarande på sina första poäng efter två förlustmatcher mot Broberg och Bollnäs. Matchen mot Bollnäs var ändå ett fall framåt. Och förhoppningsvis kan hemmaplan och publikstöd var det som avgör till Hammarbys fördel. Så det är extra viktigt att alla supportrar sluter upp i Gubbis på fredag. Förra säsongen inledde Hammarby också med två förluster innan laget började plocka poäng.

Historiskt har Hammarby bra statistik mot Vetlanda. På Zinken har det de senaste tio åren blivit sju vinster, två förluster och en oavgjord. Matcherna mot Vetlanda brukar vara både intensiva och målrika. Snittet ligger över tio mål per match. Förra året vann Hammarby hemma i grundserien med 7-4. Hammarby fick en tidig tvåmålsledning, Vetlanda jobbade sig in matchen och kvitterade till 4-4 i början av andra halvlek. Men Hammarby satte tre raka mål, de två sista av Ivan Lebedev. Lagen möttes också i åttondelsfinalen. Då vann Vetlanda båda matcherna, i Vetlanda med 5-4 och på Zinken 8-9.

Inför förra säsongen möblerade Vetlanda om rejält i sin trupp men i år är laget i stort sett oförändrat. Enda värvningen är offensive Rauan Issaliyev, som kom från Bajkal Energy. Tre spelare har lämnat: August Klang (gick till Frillesås), Santtu Nurmi (Veiterä), Christian Boman (slutat). Joakim Andersson har bytt efternamn och heter numera Joakim Carlström.

Philip Lennartsson är knäskadad och det dröjer nog ett tag innan han är spelklar. Olle Berglund ska vara tillbaka efter avstängning, Målvakter är Topi Peuhkuri och Hampus Johansson. Huvudtränare är Sergei In-Fa-Lin med Oliver Drott som assisterande tränare. Kent Edlund har lämnat ledarstaben.

Vetlanda inledde säsongen med att hemma i Hydro Arena spela oavgjort, 6-6, mot Gripen i en svängig match där ledningen växlade hela tiden. I onsdags föll laget mot pigga Frillesås med 1-5, också på hemmaplan. Vetlanda hade svårt att få ordning på spelet och skapade inte mycket framåt. Men även om säsongsinledningen gått knackigt har smålänningarna bärgat en medalj:

I Svenska Cupen kom Vetlanda på andra plats i södra gruppen, där även Hammarby spelade. I cupen tog Hammarby ledningen på hörna, men Vetlanda vände och vann med 3-1. I semifinalen tog det stopp mot Västerås, men i bronsmatchen blev det vinst med 6-2 mot Edsbyn. I Svenska cupens åtta matcher svarade Joakim Carlström för 8 mål, Axel Ekholm 6 samt Rauan Issaliyev och Emil Fedorov för 5 mål.

Klubben bildades 1945 och har tagit tre SM-guld: 1986, 1991, 1992. Den första finalen spelades på Söderstadion, de två andra på Studenternas. I september 2011 fick laget en bandyhall, som då hette Sapa Arena, numera Hydro Arena. Ett par klassiska spelare från VBK är Jonas Claesson och Patrick Sandell. Klubben är stark på juniorsidan och har tagit många SM-titlar. Hammarby har haft många Vetlandafostrade spelare i truppen, förutom Claesson och Sandell kan nämnas bröderna Björn, Ulf och Per Einarsson och förstås Isac Karlsson.

Hammarbys hemmamatcher mot Vetlanda BK (grundserien)
2022/23       Hammarby IF – Vetlanda BK               7-4                (publik 1966)
2021/22       Hammarby IF – Vetlanda BK               6-7                (publik 1079)
2020/21       Hammarby IF – Vetlanda BK               6-6                (publik 8)
2019/20       Hammarby IF – Vetlanda BK               5-3                (publik 1737)
2018/19       Hammarby IF – Vetlanda BK               7-2                (publik 3453)
2017/18       Hammarby IF – Vetlanda BK               7-9                (publik 1921)
2016/17       Hammarby IF – Vetlanda BK               7-1                (publik 1577)
2015/16       Hammarby IF – Vetlanda BK               6-4                (publik 1544)
2014/15       Hammarby IF – Vetlanda BK               7-4                (publik 1905)
2013/14       Hammarby IF – Vetlanda BK               6-1                (publik 2149)